Guide: Zo werken de Rentals in The Sims 4: For Rent

Geplaatst:
Aangepast: 6 december 2023 19:56

Het is alweer bijna tijd voor de release van nieuwste Sims 4-uitbreiding For Rent. Vanaf 7 december kunnen we met dit uitbreidingspakket aan de slag. De grootste focus ligt natuurlijk op de mogelijkheid dat eindelijk meer families op dezelfde lots kunnen wonen in verschillende rentals of huurwoningen in het Nederlands, maar hoe werkt dat precies? In deze guide leg ik uit hoe de rentals werken in de nieuwe Sims 4-uitbreiding.

Waar kun je rentals bouwen of plaatsen in De Sims 4?

Rentals kunnen in elke wereld gebouwd worden en is niet gelimiteerd tot Tomarang, de wereld die bij het uitbreidingspakket hoort. Het is dus mogelijk om in alle bestaande werelden je huurwoningen neer te zetten. Let wel op, want er zijn een paar uitzonderingen. Zo is het niet mogelijk om rentals te bouwen in de geheime werelden en vakantiewerelden in De Sims 4. Het is ook niet mogelijk om een huurwoning te bouwen op de Waterfront Lot in Sulani of op de Penthouses in de wereld van San Myshuno. Voor de rest is het overal mogelijk om je huurwoning van je dromen waar te maken.

Sims 4 Rentals

Hoe voeg je rentals toe in De Sims 4?

Een rental kun je op dezelfde manier toevoegen als je een woning toevoegt. Met De Sims 4: For Rent kun je in het lot-type aanvinken dat je een rental wilt bouwen. Dit doe je door in de build modus links bovenin op het huis icoon klikken en het als huurwoning in te stellen. Het is op deze manier ook mogelijk om een huurwoning in een gewoon huis voor een familie te veranderen. Vanaf daar kun je het huis of huizen bouwen zoals je in gedachten hebt. Als dat klaar is, kun je op de kamers klikken en bepalen of het onderdeel is van een rental of een gedeelde ruimte. Normaal kun je een maximum van zes huurwoningen op een lot plaatsen. Dit is om te garanderen dat de game goed kan blijven draaien. Voor mensen die een krachtige pc hebben en meer huurwoningen op een lot willen hebben, is er een cheat beschikbaar genaamd bb.increaserentalunitcap on/off om deze blokkering te verwijderen. Wel is er een maximum van 99 rentals per Sims 4 save, dit omdat de game helaas meer huurwoningen niet aankan.

Rentals De Sims 4

Wat is er allemaal met rentals mogelijk in The Sims 4: For Rent?

Met De Sims 4: Te Huur-uitbreiding kun je de meest prachtige of meest verschrikkelijke huurwoningen maken. Die keuze is volledig aan de speler. Per Sims 4 rental kun je unieke lot challenges aanwijzen, zo kan de ene huurwoning last hebben van schimmel of luidruchtige buren, terwijl de andere alleen maar goede eigenschappen heeft. Op basis van de voorzieningen in de woning kun je een maximumbedrag huur vragen. Hoe beter de omstandigheden in de rental hoe meer huur je kunt vragen van de bewoners. Met de gedeelde omgevingen kan je ook losgaan. Zo is het mogelijk om een fitnesshal en een gedeelde tuin of balkon met zwembad te maken en voor de wat minder luxe woningen kun je een gedeelde keuken of badkamer maken.

Als je klaar bent met het bouwen van de Sims 4 rentals, is het tijd om huurders te vinden. Dit doe je door in de Sims-balk op de meest rechter-icoon te klikken. Dit is dezelfde plek waar je winkels, clubs, restaurants en weerwolven roedels kunt beheren. Van daaruit kun je een huurcontract opstellen. Zo kan je het huurbedrag, duur van de huur en bepaalde regels voor de huurder opstellen. Zo kun je verlangen dat ze hun appartement netjes houden, niet te veel lawaai maken, geen feesten mogen geven of dat ze een maximaal aantal huisgenoten kunnen hebben. Als dat klaar is, is het mogelijk om de huurder te kiezen. Hier krijg je een lijst te zien van alle sims die een rental zoeken en welke eisen ze hebben qua huur en hoeveelheid bedden die ze nodig hebben. Als je een match gevonden hebt, klik je erop en is de huurder van de rental aangewezen. Als de Sims zich niet aan de regels houden of je ze gewoon weg wilt hebben, kun je de huurders eruit trappen. Let wel op dat je hiervoor een geldige reden moet hebben, want anders heeft dit gevolgen. Zo daalt je relatie met de oud-huurder, daalt de waardering van je huurwoning en met nog meer pech moet je een tegemoetkomingsbedrag aan ze betalen. Denk dus goed na of je een huurder wilt uitzetten.

Sims 4 Rentals

Dit was mijn guide over de rentals in The Sims 4: For Rent. Ga jij hem 7 december halen? Laat het me weten in de reacties! Lees hier mijn guide over infants in De Sims 4.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 4

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

4 september 2014

Ontwikkelaar

Maxis

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord