Highlights: Week 49 met Mortal Kombat 11, The Outer Worlds en Crash Team Racing

Geplaatst: 9 december 2018 12:00
Aangepast: 9 december 2018 12:16

Buiten is het koud en guur, maar binnen laait het vuur in menig huishouden op. Super Smash Bros. Ultimate is uit en flink wat gamers zijn direct naar de winkel gerend. Door al die Smash-gekte kan het best zijn dat je iets hebt gemist afgelopen week. De Game Awards stond namelijk garant voor een bizar grote lading aan aankondigingen, trailers en nieuwtjes. Zo zijn Mortal Kombat 11, een nieuwe Dragon Age, The Outer Worlds en Crash Team Racing Nitro Fueled aangekondigd! Heb jij iets gemist? Dit zijn de highlights van week 49!

Vorige week speelde natuurlijk het drama rondom Bethesda af. Kopers van de Fallout 76 Collector’s Edition voelden zich belazerd aangezien de “Canvas tas” die ze kregen van nylon gemaakt bleek te zijn. Ter compensatie gaf Bethesda als compensatie een schamele 500 Atoms aan de gedupeerden. Dat viel echter niet in goede aarde, maar Bethesda zwicht nu toch voor de massa. Ze werken aan een tas die voldoet aan de eisen. Ook Red Dead Online kreeg wat kritiek. Na de lancering van Red Dead Redemption 2’s online bèta, waren veel spelers ontevreden over de economie binnen de online wereld. Geld verdienen is namelijk zo makkelijk niet en de missies die je speelt, belonen je met te weinig centjes. Rockstar neemt de klachten serieus en werkt aan een verbeterde economie.

Epic Games, bekend van Gears of War en Fortnite, gaat de concurrentie aan met Steam. De ontwikkelaar opent namelijk een eigen online store die de tegenhanger van het welbekende platform moet worden. Dit doen ze niet onvoorbereid, Sergey Galyonin, bekend van Steam Spy, heeft namelijk de leiding over het project. Dankzij honderden interviews met ontwikkelaars probeert Epic Games een gebruiksvriendelijker platform voor ontwikkelaars te creëren. Zo is er geen forum waar games openbaar afgekraakt kunnen worden en zie je geen ads voor andere games. De store is kort na de aankondiging officieel gelanceerd met een trailer waarin gratis games genoemd worden. Is dit reden genoeg om over te stappen?

Donderdagnacht ging de Game Awards 2018 van start. De grote winnaar blijkt God of War te zijn. De PlayStation exclusive neemt de felbegeerde bokaal voor beste game van het jaar mee naar huis. Ook Red Dead Redemption 2 en Fortnite harken diverse prijzen binnen. Het waren echter de aangekondigde games die de show wisten te stelen. Zo werd vrij snel Crash Team Racing Nitro Fueled aangekondigd. Ook kwamen er een aantal onverwachte trailers voorbij. Zo zagen we dat Obisidian bezig is met een nieuwe singleplayer-RPG, genaamd Outer Worlds. Ook Ubisoft was aanwezig op het evenement in Los Angeles. De uitgever kwam niet met lege handen, ze hadden namelijk Far Cry New Dawn meegenomen. Een nieuwe Far Cry die zich afspeelt na een nucleaire ramp in Hope County.

Dat was het echter nog lang niet op de Game Awards. De zaal zat vol met bekende snoetjes en ook BioWare kon het niet laten om wat te tonen. De ontwikkelaar is druk in de weer met een tot nu toe naamloze Dragon Age. Ed Boon van NetherRealm Studios zag ook een gaatje en kwam met een super gory trailer van Mortal Kombat 11. Dat was echter niet alles, de game kent namelijk ook al een releasedatum. Deze staat op 23 april van 2019. Bethesda kwam overigens niet alleen negatief in het nieuws de afgelopen week. De ontwikkelaar had tijdens de Game Awards ook een releasedatum van Rage 2 op zak. Deze verschijnt spoedig, de release staat namelijk op 14 mei 2019.

Met bovenstaande hield het geweld van afgelopen vrijdag echter niet op. Alex Hutchinson, game director van Far Cry 4, is namelijk ook bezig met een nieuw project. De beste man werkt met zijn gloednieuwe studio, Typhoon Studios, aan Journey to the Savage Planet. Opvallend is dat flink wat aangekondigde games niet op de Nintendo Switch verschijnen. Gelukkig was er ook wat nieuws voor Nintendo-gamers. Op de dag van de Super Smash Bros. Ultimate-release, verscheen direct een trailer voor DLC. Persona 5’s Joker komt een potje meeknokken in de brawler van Nintendo. Marvel werkt overigens ook aan een exclusieve Switch brawler. Marvel Ultimate Alliance 3: The Black Order verschijnt namelijk exclusief op de Nintendo Switch.

Oké, dit is misschien geen game, maar we hebben er allemaal een flinke tijd op zitten wachten. Marvel kwam dan toch eindelijk met een trailer van Avengers: Endgame. Het vervolg op Infinity War bevat natuurlijk de nodige superhelden, maar het is opvallend dat Tony Stark, oftewel Iron Man, de hoofdrol speelt in de trailer. Het duurt niet lang eer de film ook daadwerkelijk te zien is. Avengers: Endgame schittert vanaf 26 april 2019 namelijk in de Nederlandse bioscoopzaal.

En dat waren de highlights van week 49! Wie had er verwacht dat er zo laat in het jaar nog zoveel verrassingen zouden komen? Ik in ieder geval niet. Wat vond jij het mooiste nieuwtje? Ikzelf ben zeer content met de aankondigingen van Mortal Kombat 11 en The Outer Worlds. Afijn, volgende week zijn we terug met de Highlights van week 50. Tot dan!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord