Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Guitar Hero Live

  • Ontwikkelaar FreeStyleGames
  • Eerste releasedatum 23 oktober 2015
  • Platformen Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One
  • Gameliner score

Preview: Guitar Hero Live

Zoals jullie al hebben kunnen zien in het video-item van Rock Band 4, ben ik een enorme liefhebber van de Guitar Hero- en Rock Band-games. Echter was ik voor de gamescom wel sceptisch over het nieuwste deel in de Guitar Hero-serie, genaamd Guitar Hero Live. Zo zullen alle voorgaande instrumenten niet meer werken en ook de oude DLC is niet te gebruiken, terwijl Rock Band 4 dit wel voor elkaar heeft gekregen. Desalniettemin was ik nog steeds nieuwsgierig hoe het dit keer allemaal zal gaan spelen, wat ik dan ook tijdens de gamescom heb gedaan.

onbekend

Minder kleur, meer knoppen


De grootste vernieuwing in Guitar Hero Live is de nieuwe gitaar. Voorheen moesten we het doen met vijf gekleurde knoppen op een rij, maar dit keer is gekozen voor de kleuren wit en zwart, en zijn de knoppen ingedeeld in twee rijen van drie. Oude instrumenten en DLC werken dus niet meer vanwege deze nieuwe indeling. Daarnaast hoef je niet meer je hand te verschuiven en heb je zelfs je pink niet meer nodig. Ik was bang dat dit de game te makkelijk zou maken voor de veteranen.

Lastige akkoorden

Tijdens de gamescom koos ik dan ook gelijk voor het allermoeilijkste niveau. Ik kwam er al gauw achter dat je dat niet in één keer kan oppakken. Het is vooral lastig om meerdere knoppen van beide rijen tegelijkertijd in te drukken. Met je middelvinger moet je bijvoorbeeld de knoppen van beide rijen indrukken en met je vinger en ringvinger alleen de onderste knoppen. Dat voelt voor mij als niet-gitarist best onwennig, maar ik kreeg wel een beetje het idee dat ik echte akkoorden aan het aanslaan was.

onbekend

King for a Day

Gelukkig had ik behind closed doors alle tijd, dus probeerde ik het opnieuw, maar deze keer op medium. Dat ging een stuk beter en liet me wennen aan de twee verschillende rijen. Nadat ik alle drie de nummers van de demo op medium had voltooid, ging ik een niveau hoger en speelde ik weer alle nummers. Ik merkte wel dat het op hard een stuk pittiger is dan op medium, dus nadat ik alle drie de liedjes had gehaald, besloot ik om alle liedjes nog een keer te proberen. Ik had tenslotte toch tijd zat voor mijn volgende afspraak. Het ging steeds beter, en bij mijn laatste nummer haalde ik zelfs vijf sterren. Ik kreeg er steeds meer plezier in! Nu moest ik alle nummers wel nog een keer op expert proberen, en deze keer lukte dat! Weliswaar met slechts drie sterren, maar toch. Dit waren nog wel redelijk makkelijke nummers, waarbij je je vingers niet vaak in een andere positie hoefde te plaatsen. Ik weet zeker dat de game ook echt moeilijke nummers gaat krijgen waarvoor je uren moet spelen wil je die kunnen masteren.

I'm in the Band

Naast een nieuwe gitaar heeft Guitar Hero Live ook een nieuwe presentatie. Op de achtergrond heb je nu namelijk live-actionbeelden van een echte band met publiek. Dit beleef je vanuit first-person. Het is dus echt alsof jij zelf op het podium staat. Je bandleden komen regelmatig naar je toe om je even aan te moedigen of om hun gekke gezicht te laten zien. Het publiek zie je ook helemaal uit hun dak gaan, mits je goed speelt natuurlijk. Anders krijg je namelijk bekers bier op je kop geworpen en gaan je bandleden ook morren. Ik vond deze filmpjes toffer dan ik had verwacht, maar het heeft wel een nadeel: er zijn eigenlijk maar twee filmpjes per nummer. Er is een goede variant en een slechte variant. Als je zoals ik elk nummer vier keer hebt gespeeld, dan ken je het inmiddels wel.

onbekend

Voorlopig oordeel

Van tevoren was ik erg sceptisch over Guitar Hero Live, maar na een paar minuten spelen was ik om. Dit is toch best wel gaaf! Ja, het is jammer dat je oude instrumenten en DLC niet meer werken en dat je dus alles opnieuw moet kopen. Guitar Hero Live zorgt echter wel voor iets compleet nieuws, terwijl Rock Band 4 meer van hetzelfde gaat worden. Dankzij de nieuwe gitaar moet je Guitar Hero weer opnieuw leren masteren, en dat vond ik tijdens mijn demo erg leuk. De first-person filmpjes zijn ook tof, alleen ben ik bang dat je deze na een paar keer wel hebt gezien. Hopelijk valt dat mee.

Guitar Hero Live verschijnt op 23 oktober voor de PlayStation 4, Xbox One, Wii U, PlayStation 3 en Xbox 360.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?