The Legend of Zelda: Breath of the Wild

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 3 maart 2017
  • Platformen Nintendo Wii U , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score

Preview: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild moest de verkopen van de Wii U weer een beetje opkrikken, maar is nu de enige 'echte' launchgame voor de Nintendo Switch. De versie van de Nintendo Switch verschilt daarnaast ook niet heel veel van de Wii U-versie, behalve dat je de game nu overal kunt spelen en het iets stabieler draait op de nieuwe console van de consolegigant.

The Great Plateau of Hyrule

Het verhaal van Breath of the Wild speelt zich opnieuw af in het mythische land van Hyrule. Je ontwaakt in een grot nadat je honderd jaar geslapen hebt. Een stem maakt je wakker en vraagt je om hulp. Het land wordt namelijk verscheurt door het kwaad. Nadat je wat kleren hebt aangetrokken en naar buiten loopt, zie je voor het eerst hoe groot de spelwereld daadwerkelijk is. Alles wat je ziet kun je ook echt bereiken, zelfs de besneeuwde bergtoppen. Dit is ook de reden waarom de game veelal vergeleken wordt met The Elder Scrolls V: Skyrim. De demo bevat slechts een klein gedeelte van hoe groot de game in werkelijkheid gaat zijn. Daarbij leeft de immense wereld enorm. Je ziet vogels in de lucht vliegen, het gras zie je dansen in de wind, vlinders dwarrelen langs je hoofd en de zon komt langzaam achter de bergen op. In de verte zie je nog wat wilde zwijnen in het gras grazen. Het is alsof je in een droom beland bent.

De tocht leid je naar de eerste Sheikah-toren, waar je het licht ontsteekt. Je hebt op deze toren een veel beter uitzicht op de wereld en Hyrule Castle. Het op het eerste oog vredig uitziende kasteel is al snel niet meer zo vredig. Het kasteel wordt al jaren door Calamity Ganon bezeten. Er ontstaan zwarte wolken rondom het kasteel en je bent getuige van zijn terugkeer.

Eindeloosheid

Je kunt in de demo alles doen wat je straks in de eerste paar minuten van de game ook kunt doen. Je begint net aan je avontuur en dat betekent dat je op zoek moet naar een wapen om je te kunnen beschermen tegen het kwaad. De opties die je in deze game hebt zijn eindeloos. Je kunt rotswanden beklimmen en een duik nemen in het water. Je kunt bomen omhakken om zo aan hout te komen voor bijvoorbeeld pijlen voor je pijl en boog, of gebruiken voor het vuur om te kunnen koken. Dit is slechts een kleine hoeveelheid aan mogelijkheden die de game rijk is. Alleen al aan het ontdekken van de wereld kun je een flinke hoeveelheid tijd kwijt zijn.

Het is belangrijk om in leven te blijven, daarom is het van groot belang dat je goed blijft eten. Met je ontblote borstkas ben je al snel kwetsbaarder dan wanneer je goed gekleed bent voor koude weersomstandigheden. Het eten van pepers helpt je een aantal minuten warm te blijven, maar dat is natuurlijk een tijdelijke oplossing. In het scherm kun je continu de temperatuur in de gaten houden. Handig want vise versa is hetzelfde van toepassing. Wanneer het warm is, is het niet verstandig om dik ingepakt in de hitte te rennen. Het zijn allemaal details waar ik enorm vrolijk van word.

Meerdere wegen naar Rome

De wereld zit vol met verrassingen waar je verschillende kanten mee op kunt. Dit principe is ook van toepassing op de vijand. Je komt geregeld Goblins tegen. Je kunt ze stealthy om zeep helpen door op ze af te sluipen, wapens te stelen en vervolgens jezelf te laten zien. De Goblins gaan meteen op zoek naar hun wapens om vervolgens te ontdekken dat die er niet meer zijn. Hierdoor raken ze verward en kun jij ze eenvoudig uitschakelen. De Goblins in de uitkijktorens zien je sneller dan de Goblins op de grond. Het is belangrijk dat je ze uitschakelt voordat ze de kans krijgen om op de hoorn te blazen. Ze reageren sowieso allemaal verschillend. De ene keer zijn ze aan het feesten, de ander keer doen ze een dutje of eten ze gezellig met z'n allen rondom het kampvuur.

Je kunt de Goblins ook verslaan zonder je handen vuil te maken. Zo is het mogelijk om een rotsblok of boomstam van de berg af te duwen. Heb je vuur in de buurt? Dan kan je ook gedroogd gras in de fik zetten en de wind doet vervolgens de rest voor je. In een mum van tijd zijn de Goblins net zo gaar als een kip aan het spit.

Voorlopig oordeel

Ik heb al de nodige uren in de demo van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zitten. Tweemaal eerder mocht ik namelijk met de game aan de slag. De game voelde al goed op de Wii U en ik was tijdens de hands-on-sessie op de Nintendo Switch voornamelijk benieuwd naar hoe de game eruit ziet op de televisie en in de handheldmodus. Ik moet zeggen dat ik op de televisie weinig verschil zie met de Wii U-versie, maar op het scherm van de Nintendo Switch ziet de game er echt heel goed uit. Ik kan niet wachten om met The Legend of Zelda: Breath of the Wild aan de slag te gaan. Gelukkig duurt het wachten niet lang. De game verschijnt namelijk al op 3 maart aanstaande, tegelijkertijd met de console.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?