Check hier alle The Game Awards 2023 content

Trials Rising

  • Ontwikkelaar RedLynx, Ltd.
  • Eerste releasedatum 26 februari 2019
  • Platformen Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Racing , Platform
  • Gameliner score

Preview: Trials Rising

Deelnemers, start de motoren. Trials Rising is in de maak en vrij vroeg in het proces was daar ineens een gesloten bèta. De franchise heeft al een flinke tijd de motor lopen, de serie begon namelijk in het begin van de twintigste eeuw als browsergame. Nu heeft Ubisoft echter volledig de touwtjes in handen en heeft de franchise een stap gemaakt van simpele Newgrounds-game naar AAA-titel. Dat trials een AAA-titel genoemd mag worden zien we wel aan Trials Rising. Hoewel de game nog verre van vlekkeloos is, is het een genot om te spelen. Tot de frustratie toeslaat dan…

Vallen en opstaan

Trials Rising is een typische trial-and-error-game. Je leert de mechanics steeds beter kennen door keihard te falen. Het begint simpel waarbij je voornamelijk over modderheuveltjes moet balanceren en de motor (en diens bestuurder natuurlijk) van punt A naar punt B moet krijgen. Naarmate je meer levels uitspeelt, krijg je toegang tot bepaalde challenges en levels die steeds moeilijker worden. Zo heb je een level waarbij je door een aantal vrachtvliegtuigen moet razen terwijl de hele boel uit het ruim waait. Al dat gedoe op de achtergrond zorgt ervoor dat je de controller wat panischer in handen hebt, wat natuurlijk een goed teken is.

De interface waarbij we races selecteren is flink vooruitgegaan. Dit keer krijgen we niet een simpel menu waarbij we races selecteren, maar krijgen we een wereldkaart met een flink aantal locaties. Deze wereldkaart start vrij leeg, maar met iedere race krijg je een bepaalde medaille. Van welk soort materiaal deze medaille is gemaakt, hangt af van jouw prestatie. Voltooi je een x aantal races, dan krijg je toegang tot een nieuwe batch races of een spectaculair evenement. Je begrijpt al dat de races gaandeweg retemoeilijk worden totdat je uit frustratie de controller door de kamer slingert. Hoewel de game simpel te spelen is, is deze uiterst moeilijk te meesteren.

Explosies, vuurwerk en razernij

Het fun-gehalte in Trials Rising is torenhoog. Toch kan de frustratie snel toeslaan. In de bèta kregen we beschikking over een viertal motoren met ieder hun eigen specs. De meest opvallende is de tandem, waarbij twee spelers tegelijkertijd kunnen crossen. Dat levert veel gelach, maar ook veel razernij op. Je moet compleet in sync zijn wil je een gouden medaille halen. Doet je medespeler niet wat je wil, dan kan dat resulteren in een hoop gezucht en gesteun. Toch heeft de fun de overhand, het is alleen jammer dat de tandem niet op ieder level ingezet kon worden.

Hoewel de disclaimer aan de start van de bèta het al vermeldde, moet ik er toch nog wat over zeggen. De bèta zat helaas propvol bugs. Niet vreemd, aangezien we al ver voor de release konden spelen, maar deze bugs waren echt tergend. Je moet een online verbinding hebben om de game op te starten. Aan de start van ieder level haalt de game de online leaderboards op en op basis daarvan krijg je een bepaalde challenge om te voltooien. Deze challenges leveren je kledingstukken, helmen en andere cosmetische items op. Echter moet je ze ook voltooien om nieuwe levels te ontgrendelen. Sommige spelers wisten de levels echter te “voltooien” in 0,2 seconden. Dit glitchte de hele boel waardoor ik mijn savedata weer moest wisten. De oplossing? De game opstarten en vervolgens de ethernet stekker eruit trekken. Daarbij is de game menigmaal gecrasht wat natuurlijk niet bijdraagt aan de ervaring. Zoals ik echter al zei, het is nog een vrij vroege bèta, daar wordt dan ook vast en zeker nog wel aan gewerkt.

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Trials Rising is net als diens voorgangers een genot om te spelen. Tussen de timetrials door heb je genoeg andere gekkigheid om je mee te vermaken. Zo zijn er challenges waarbij je een x aantal stunts moet uitvoeren en zijn er minigames zoals Bomb Bouncer om de razernij even een halt toe te roepen. Dat de bèta bezaaid was met bugs is iets wat ik nog door de vingers kan zien. De game komt immers nog lang niet uit. Ook de tandem is een leuke toevoeging waarbij je lekker met z’n tweeën op de bank kunt bakkeleien om wie de fout nou precies maakte. Trials is al een leuke franchise, maar met Trials Rising wordt de risende lijn weer voortgezet!

Trials Rising verschijnt in de maand februari van 2019 voor de PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?