Preview: Two Point Campus - Een ideale opvolger

Geplaatst: 26 mei 2022 16:00

Een paar maanden geleden begon ik met het spelen van Two Point Hospital en vermaakte mij daar heel erg mee. De humor en het onderhouden van de chaotische ziekenhuizen beviel goed. Toen ik de kans kreeg om met een bèta van Two Point Campus, de opvolger van Two Point Hospital, te spelen en de artdirector en director te interviewen, zei ik meteen ja. Ik was nieuwsgierig hoe het tweede deel in de Two Point-franchise in een universiteit setting eruitziet en ik werd niet teleurgesteld.

Onderhoud je universiteiten

In Two Point Campus onderhoud je verschillende universiteiten met verschillende unieke opleidingen. Zo heb je een ‘normale universiteit’ waar je wetenschap en VR kan studeren, maar ook locaties waar ridders en tovenaars hun opleiding krijgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om de opleidingen te combineren in een universiteit. Het is aan jou als hoofd om je studenten zo goed mogelijk te begeleiden, want hoe hoger de cijfers hoe hoger de status van je universiteit. Met het behalen van verschillende doelen en het vervullen van de wensen van je studenten maak je de universiteit succesvol. De status van je universiteit wordt weergegeven met sterren, waarbij drie sterren het maximum haalbare is. De speler heeft net als in Two Point Hospital de vrijheid om na het behalen van de eerste ster verder te gaan met het volgende level of voor de volledige drie sterren te gaan. De keuze is aan jou.

De game ziet er ook supergoed uit! Hoewel ik een bèta versie speelde, had ik niet het gevoel dat het nog niet af was. Ik ondervond totaal geen bugs of glitches en kon mij lekker focussen op de gameplay van Two Point Campus. De humor en chaos uit Hospital keren natuurlijk weer terug, net als de radiozender die passende en leuke muziek afspeelt. Laat de herkenbare dingen je alleen niet denken dat Two Point Campus precies hetzelfde is als Hospital, want dat is zeker niet het geval. In de meeste opzichten is het zelfs een totaal andere game.

Two Point Campus4

Meer vrijheid dan ooit

Naast het behalen van sterren om verder te komen in de game. Heb je ook veel meer vrijheid in hoe jouw campus eruitziet. In Two Point Hospital kon je alleen in bestaande gebouwen kamers bouwen, maar in Campus kun je helemaal losgaan. Zo kan je voor de klassieke manier gaan, of het helemaal zelf bouwen. De mogelijkheden zijn eindeloos in Two Point Campus. Natuurlijk zijn er ook genoeg items waar de campus mee opgefleurd kan worden, zowel binnen als buiten. Van verschillende bankjes waar studenten op kunnen studeren tot arcadekasten waar studenten op kunnen spelen om te relaxen. Deze nieuwe vrijheid waardeer ik zeer. Hoewel ik zelf normaal niet de beste bouwer ben in games, is de bouwmodus in Two Point Campus zo goed uitgewerkt dat zelfs de slechtste bouwers, zoals ik, ermee uit de voeten kunnen. Dit maakt het dat je echt letterlijk de universiteit van je dromen kan bouwen.

Two Point Campus5

Veel persoonlijker

Waar de focus in Two Point Hospital lag bij het opleiden van je personeel om je patiënten zo efficiënt mogelijk te genezen, ligt de focus in Campus bij de studenten die aan je universiteit studeren. Dit maakt de progressie in Two Point Campus totaal anders. Waar je eerst alleen op je personeel moest letten of ze hun werk wel goed deden, moet je nu ook in de gaten houden wat de wensen van je studenten zijn. Dit zorgt voor een leuke uitdaging om een omgeving te creëren waar je studenten goed les krijgen en kunnen studeren, maar ook een goede slaapplek en genoeg entertainment hebben. Het vinden van die balans is soms lastig, vooral in het begin waar je nog weinig ruimte hebt om mee te werken. Daarnaast vormen je studenten ook relaties met elkaar, zowel vriendschappelijk en romantisch (mits je de goede items gebruikt). Je kunt ook clubs oprichten voor je studenten waar ze zich voor kunnen aanmelden, zoals een sportteam of mijn persoonlijke favoriet de dutjesclub. Daarnaast hebben sommige universiteiten rivalen die je campus binnenvallen en de boel flink op stelten zetten. Dit zorgt ervoor dat je je echt betrokken voelt bij je studenten en er het beste uit wilt halen.

Two Point Campus6

Voorlopig oordeel van Jolien Mauritsz

Het lijkt erop dat Two Point Campus de ideale opvolger gaat worden van Two Point Hospital. De bekende humor keert weer terug samen met nieuwe chaos die jij en je studenten ondervinden. Van rivalen die je campus binnenstormen tot lessen die in de soep lopen. Je ziet duidelijk dat Two Point Games zijn best heeft gedaan om de game te verbeteren ten opzichte van zijn voorganger. De gameplay was superfijn en zag er prima uit. Ik kan niet wachten om in augustus de volledige game te spelen!

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Two Point Campus

Series

-

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

9 augustus 2022

Ontwikkelaar

Two Point Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord