Releases: Aankomende horrorgames van 2023

Geplaatst: 31 oktober 2022 10:00
-

Samen met Eilish en Meurs zijn wij het horrorclubje van Gameliner. Door onze aderen stroomt een passie aan alles wat luguber, ongemakkelijk of terroriserend is. Wij moeten dus ook altijd onderling knokken om de beste horrorgames in onze klauwen te ontvangen. Nu hebben we geluk dat 2023 vol zit met horrorgames van alle soorten en maten. De meest talentvolle studio's zetten hun beste beentje voor om spelers flink te laten bibberen. Zie jij nou door de dode bomen het bos niet meer? Laat mij je een handje helpen! Dit zijn de grootste aankomende horrorgames die gaan verschijnen in 2023.

Horrorgames 2023

Klassiekers keren terug

Dead Space keert terug in januari om je een actievol horroravontuur voor te schotelen. De EA-studio Motive is hard aan het werk om het origineel opnieuw uit te brengen, maar ditmaal met de kwaliteit die je van een Xbox Series/PlayStation 5-game zou verwachten. Audiovisueel gaat de titel flink op de schop en het brengt meerdere QOL-updates uit vorige titels met zich mee. De gameplaybeelden van de Dead Space-remake liegen er niet om: het wordt weer een intens potje griezelen met je favoriete lasser en de Necromorphs.

Resident Evil 4 is één van de beste games die de franchise te bieden heeft, dus je kunt je voorstellen dat de aankondiging van de remake met wat onzekerheid werd ontvangen. Niet alleen is het binnen de kaders van Capcom een enorme titel, maar Resident Evil 4 was één van de meest revolutionaire games die deze industrie kent. Ja, hoe remake je de perfecte game? Onlangs zijn de eerste gameplaybeelden van Resident Evil 4-remake vrijgegeven en eerlijk is eerlijk: het lijkt erop dat Capcom weer met een absolute horrorknaller komt aanzetten eind maart.

Silent Hill 2 behoort tot een fabelachtige reeks. Deze franchise heeft zware tijden gekend, maar onlangs lijkt het net alsof Konami een potje poker met deze licentie heeft gespeeld - ze gaan namelijk all-in. Meerdere nieuwe Silent Hill-games zijn in ontwikkeling, maar de eerste die we kunnen verwachten is een remake: Silent Hill 2 ziet wederom het levenslicht. Het is de populairste game in de Silent Hill-serie en één van de beste horrorgames ooit gemaakt. Het is do or die voor Bloober Team, want alle ogen staan nu op hen gericht!

Tegen onheil kun je geen vuist maken

Ad Infinitum zet spelers in de schoenen van een Duitse soldaat tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze periode was natuurlijk al een regelrechte nachtmerrie voor elk normaal mens. Het is echter zo dat Ad Infinitum er nog een flinke dosis mentale terreur overheen giet. Je gaat menig monster niet kunnen verslaan met je Mauser Gewehr. Het is aan de speler om de mysteries op te lossen en sterk te staan in de Duitse laarzen!

Layers of Fears is het resultaat wanneer je Bloober Team hun eerste twee titels laat herbouwen in één pakketje. Ongeacht de verwarrende titel is Layers of Fears een horrorgame om in de gaten te houden in begin 2023. De titel wordt opgebouwd in Unreal Engine 5 en belooft een psychedelische ervaring te worden. Horrorfans die graag hun tijd steken in het analyseren van het narratief en het exploreren van onwennige omgevingen doen er wijs aan om Layers of Fears niet te vergeten. Vergeet vooral de extra letter 's' niet.

Unholy is precies wat je zou verwachten van zo'n titel. Wanneer je kind vermist raakt, is het aan de speler om te reizen tussen twee werelden. Je verplaatst je tussen een brutalistische post-Sovjet stad in Oost-Europa en een nachtmerriewereld geïnspireerd door het werk van Tomasz Strzałkowski. Een unieke gameplaymix wacht op de speler: van het designen van jouw verbergend masker tot het gebruiken van emoties in de onheilige wereld. Als jij interesse hebt in lugubere visuals en frappante gameplaysystemen, dan zit je met Unholy wel snor.

Horror is zilver, geweren zijn goud

Alan Wake 2 is het vervolg op de felbegeerde cultklassieker Alan Wake. Nu is het origineel niet een regelrechte horrorgame - het was meer een spannende thriller. Dit gedeelte van de lijst is stiekem gevuld met games die niet het horrorgenre per se als hoofdzaak zien. Maar wat we weten is dat Alan Wake 2 de angstfactor wel belangrijk vindt. Het zou zomaar kunnen dat de game van Remedy straks de engste wordt in de Alan Wake-franchise. Eventjes de ogen en oren openhouden dus!

Atomic Heart wordt gezien als de Russische BioShock. Wie dit meestwerk gespeeld heeft, weet dus ook dat er genoeg horrorelementen zijn verwerkt in de actie/RPG. In Atomic Heart is dit zeker niet minder. De meest afschuwelijke paspoppen en lijken overgenomen door vleesetende planten zijn je voornaamste vijanden. Yup, de game is knettergek en is absoluut niet bang om de speler te doen rillen van de intense combat. Het is aan de speler om niet te bezwijken onder de druk en gebruik te maken van de ziekste wapens en gadgets.

Redfall staat op de planning voor 2023 en is één van Xbox' grootste aankomende titels. Arkane zit achter deze titel. Zij waren verantwoordelijk voor games zoals Dishonored, Prey, Deathloop en meer. Voornamelijk in Prey kon je al wat horrorelementen bespeuren, maar in Redfall komt dit idee verder naar voren. Je vecht namelijk om te overleven tegen de meest bloeddorstige vampieren. De laatste trailer van Redfall laat duidelijk zien dat dit niet je doorsnee Dracula's zijn. Wanneer de lichten uitvallen weet je dat stalen zenuwen noodzakelijk zijn om de volgende dag mee te maken.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl heeft de gunfactor. Wie bekend is met het werk van de Oekraïense ontwikkelaar GSC Game World, weet dat de S.T.A.L.K.E.R.-serie ontzettend deprimerend en van tijd tot tijd vrij angstaanjagend is. Mocht je denken dat een game niet eng kan zijn wanneer jij een krachtig vuurwapen in huis hebt, dan heb je nog niet in de wereld van S.T.A.L.K.E.R. rondgelopen. Geen enkele wereld laat je zo klein en kwetsbaar voelen. Je bent geen held! Je bent het volgende prooidier. Ik wacht al een tijdje op mijn ticket om terug te keren naar de Zone. Horrorfans kunnen echt hun hart ophalen in Tsjernobyl, want daar wacht menig nachtmerrie op je.

Angst deel ik met de maatjes

Outlast Trials wordt hopelijk de triomfantelijke terugkeer van ontwikkelaar Red Barrels. Ze zijn natuurlijk bekend geworden met hun geprezen horroravontuur Outlast en de wat minder sterkere sequel Outlast 2. Met de Outlast Trails bewandelen ze een nieuw pad. Ze brengen namelijk het universum van Outlast naar meerdere spelers tegelijk. Een echte multiplayergame waarvan je gaat stressen: wat kan er misgaan?

The Texas Chain Saw Massacre zorgt voor de terugkeer van Leatherface. Echter, het is niet alleen de main man zelf waar je tegenop moet boksen als overlevende zijnde. Ja, je moet ook dealen met zijn krankzinnige community. In deze 3v4 PvP-game is teamwork ontzettend belangrijk - zowel voor de killers als de wanhopige studenten. Deze horrorgame wordt een must have voor de fans van het origineel uit 1974. Of voor de fans van de 2022 Netflix-film, maar die zijn op één hand te tellen. Check hier de gameplay-trailer van The Texas Chain Saw Massacre.

Killer Klowns From Outer Space is een hele mondvol en doet je daarna nog eens versteld staan met hun gameconcept. Het is wederom een PvPvE-game, maar dan 3v7. Drie Killer Klowns jagen de overlevenden op en proberen hun organen te oogsten. Wanneer je in de schoenen staat van een brave inwoner van Crescent Cove is het aan jou om te overleven en/of de buitenaardse invasie te stoppen. Als Pennywise je de stuipen op het lijf jaagt, dan weet ik niet zeker of je deze knotsgekke horrorgame wel overleeft. Check hier onze preview van Killer Klowns From Outer Space!

Sons of the Forest is het vervolg waar we al een flink poosje op wachten. Tijdens The Game Awards van 2019 werd deze titel aangekondigd en nu wachten we al een tijdje op de survivalgame in het bos. De ontwikkelaar neemt echter de tijd - de game is al drie keer uitgesteld. Je kunt in ieder geval aannemen dat ze er alles aan doen om de titel in een perfecte staat te lanceren. Ambitie is zeker aanwezig in Sons of the Forest; dat zie je meteen aan de vulgaire designs in het thema lichaamshorror. We verwijten je niks als je te bang bent om dit woud in je eentje te betreden. Gelukkig kun je twee andere boezemvrienden mee de struiken in trekken.

Ik sla een kruisje, want Jezus Christus wat wordt het griezelen geblazen. Wat is jouw favoriete game van deze lijst? Zijn er nog andere horrorgames waar jij naar uitkijkt? Wellicht een horrorgame die ontzettend veel potentie heeft, maar nog niet erg bekend is? Laat het ons weten in de comments! Ik wens jullie een fijne Halloween en hopelijk staat er genoeg angstaanjagends op jullie backlogs.

Bron: Happy Halloween!
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Silent Hill 2 Remake

Ontwikkelaar:

Bloober Team

Uitgever:

Konami

Release:

8 oktober 2024

-

Pc, PlayStation 5

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord