Releases: Forza Horizon 4, Assassin's Creed Odyssey, Super Mario Party en Red Dead Redemption 2 - oktober 2018

Geplaatst:
Aangepast: 3 oktober 2018 12:50

In oktober liggen er weer een heleboel mooie games op stapel. Zo zijn we deze maand begonnen met Forza Horizon 4 op de Xbox One. Eind deze week mogen we virtueel dobbelen in Super Mario Party op de Nintendo Switch en ons laten onderdompelen in de Peloponnesische Oorlog in Assassin’s Creed: Odyssey. Ook het einde van de maand oogt veelbelovend, eind oktober kunnen we namelijk op ons paard galopperen over de Prairie in Red Dead Redemption 2. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we met Call of Duty: Black Ops 4 en SoulCalibur VI aan de slag. Het zijn een aantal totaal verschillende games die elkaar qua genre niet echt in de weg gaan zitten. Voor ieder wat wils, kortom een mooie gamemaand.

De maand september is als een raket aan ons voorbij gegaan, met een aantal prachtige games. Je kunt de reviews teruglezen op Gameliner. Ondanks de mooie september maand is het gamejaar nog lang niet voorbij. We hebben nog drie maanden voordat het nieuwe jaar begint met ongelofelijk veel pareltjes in het vooruitzicht.

Forza Horizon 4 - 2 oktober

Verkrijgbaar voor: Xbox One

Vrijwel jaarlijks verschijnt er een nieuw deel binnen de Forza-franchise. Dit keer is het de beurt aan Forza Horizon 4. De game legt de nadruk op de wisseling van seizoenen en speelt zich volledig af binnen het prachtige landschap van Groot Brittannië. De seizoenen worden in-game gewijzigd, wat voor bijzondere gameplay zorgt.

Super Mario Party - 5 oktober

Verkrijgbaar voor: Nintendo Switch

De koude winterdagen komen eraan en daardoor zitten we helaas vaker binnen dan we zouden willen. Dit zijn de tijden dat we de bordspellen weer uit de kast halen en met de familie om de tafel gaan zitten. Nintendo heeft sinds de Nintendo 64 een virtueel bordspel waarbij diverse Mario-personages het tegen elkaar opnemen. We hebben het natuurlijk over Mario Party alias dè partygame bij uitstek. Lang hoeven we niet te wachten op Super Mario Party. De game verschijnt namelijk deze week op 5 oktober.

Assassin’s Creed: Odyssey - 5 oktober

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One en pc

Assassin’s Creed: Odyssey speelt zich af in het Oude Griekenland en is doordrenkt met interessante verwijzingen naar het verleden. We nemen afscheid van Origins' zandbak en verwelkomen de weelderige natuur van Griekenland en diens azuurblauwe zee. Dit keer worden de hoofdrollen vertolkt door een charismatisch tweetal met interessante roots. Alexios en Kassandra zijn namelijk afstammelingen van niemand minder dan Leonidas. De review van Assassin’s Creed: Odyssey staat inmiddels online.

SoulCalibur VI - 19 oktober

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4 en Xbox One

Fightingfanaten kunnen niet wachten om met SoulCalibur VI van start te gaan. De serie kent vloeiende combat en uitstekend wapenspel. Hoewel de oude garde natuurlijk weer van de partij is, zijn er ook een aantal nieuwkomers. Zo maakt Geralt of Rivia, die van The Witcher inderdaad, diens opwachting in de serie. De game krijgt twee verschillende singleplayermodi die gamers uren van de straat moeten houden. Het heeft zes jaar moeten duren, maar de strijd om Soul Edge barst binnenkort weer los!

Call of Duty: Black Ops 4 - 12 oktober

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One en pc

In Call of Duty: Black Ops 4 vlieg je heel de wereld over. Van de warme binnenstad van Marokko naar grote hoogtes in Fequency, Treyarch lijkt alles uit de kast te halen. Dit keer gaan we aan de slag met een aantal nieuwe operators die ieder beschikken over unieke wapens en gadgets. Dat is echter niet de grootste vernieuwing. De game kent namelijk een eigen Battle Royale-modus in de vorm van Blackout.

Red Dead Redemption 2 - 26 oktober

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4 en Xbox One

Red Dead Redemption 2 is wellicht de meest geanticipeerde game van dit jaar en niet geheel onterecht. De game stond aanvankelijk voor 2017 gepland, maar werd uitgesteld naar de herfst van 2018. Red Dead Redemption 2 kent een eigen ecosysteem met meer dan tweehonderd verschillende diersoorten op het land, in de lucht en uiteraard in het water. Het is een prequel op het eerste deel en plaatst je in de huid van een echte outlaw. Hoe je de game doorloopt is geheel aan jou. Kies je voor het kwaad en gedraag je je als een regelrechte schruk, of ben je de reddende engel van de prairie? Aan jou de keuze!

Verder nog

Welke andere releases kun je in oktober allemaal verwachten? Hieronder een releaseschema van oktober.

  • FIRST OF THE NORTH STAR: LOST PARADISE - 2 OKTOBER
  • MEGA MAN 11 - 4 OKTOBER
  • ASTRO BOT RESCUE MISSION - 3 OKTOBER
  • WWE 2K19 - 9 OKTOBER
  • KURSK - 11 OKTOBER
  • THE WORLD ENDS WITH YOU: FINAL REMIX - 12 OKTOBER
  • NBA 2K PLAYGROUNDS 2 - 16 OKTOBER
  • STARLINK: BATTLE FOR ATLAS - 16 OKTOBER
  • SYBERIA 3 - 18 OKTOBER
  • LUIGI’S MANSION - 19 OKTOBER
  • DARK SOULS: REMASTERED - 19 OKTOBER
  • LEGO DC SUPER-VILLAINS - 19 OKTOBER
  • WARRIORS OROCHI 4 - 19 OKTOBER
  • THRONEBREAKER: THE WITCHER TALES - 23 OKTOBER
  • JUST DANCE 2019 - 25 OKTOBER
  • MY HERO’S ONE JUSTICE - 26 OKTOBER
  • CALL OF CTHULHU - 30 OKTOBER
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Forza Horizon 4

Series

Forza

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasedatum

2 oktober 2018

Ontwikkelaar

Playground Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord