FIFA 19

 • Ontwikkelaar EA Sports
 • Eerste releasedatum 28 september 2018
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
 • Genre Sport
 • Gameliner score

Releases: Spider-Man, Shadow of the Tomb Raider, Life is Strange 2 en FIFA 19 - september 2018

De maand september heeft weer een aantal grote games voor ons in petto. We beginnen volgende week met het langverwachte Marvel's Spider-Man van Insomniac Games voor de PlayStation 4. We slingeren niet enkel door de stad met onze favoriete spinnenman, we gaan namelijk ook met Lara op schattenjacht in Shadow of the Tomb Raider. Met Transference krijgen we misschien wel dé virtual reality-game waar we allemaal op hadden gewacht/gehoopt. Het houdt echter niet op met de grote releases, de gebroeders Diaz slaan namelijk op de vlucht in Life is Strange 2. Heb jij je buik vol van avontuur? Dan is er nog meer goed nieuws. September kenmerkt zich namelijk ook met de releases van grote sportgames. Deze maand verwelkomen we namelijk FIFA 19 en NBA 2K19!

Dit is alweer de tweede editie van Releases. De maand augustus hebben we inmiddels alweer achter ons gelaten en het blijkt een mooie maand te zijn geweest. Niet alleen hebben we leuke games gereviewed, we hebben ook nog eens de games die dit najaar en begin volgend jaar gaan verschijnen mogen checken op de gamescom. We maken ons alweer op voor september die een flink aantal pareltjes in het verschiet heeft.

Marvel's Spider-Man - 7 september

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4

Net als sommige films in de reeks hebben Spider-Man-games af en toe de eigenschap om behoorlijk slecht te zijn. Insomniac Games wil daar niets mee te maken hebben en presenteert een Spider-Man-game waar we onze vingers bij af kunnen likken. De spinnenheld slingert door de straten van Manhattan alsof het niets is en schakelt hier en daar zijn vijanden uit door ze in z'n web te vangen. Met zijn acrobatische hoogstandjes weet hij menig vijand de baas te zijn. Hopelijk worden zijn kunsten alleen niet te repetitief.

Shadow of the Tomb Raider - 14 september

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One en pc

De beroemdste game-chick uit de game-industrie komt terug in het laatste deel van de trilogie in Shadow of the Tomb Raider. Lara heeft een mythische dolk weten te bemachtigen die nadelige gevolgen heeft voor onze aardkloot. Lara heeft echter lak aan alle waarschuwingen en mengt zich toch in de strijd om de dolk. De wereld lijkt in elkaar te storten en de Britse avonturierster moet deze nu met man en macht beschermen. Rodriguez, een legercommandant, staat haar echter in de weg. Een wandelingetje door het park gaat het dan ook zeker niet worden!

Transference - 18 september

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One en pc

Dit wordt misschien wel dé VR-game die de PlayStation VR en Oculus Rift nodig heeft. Gelukkig komen VR-lozen er ook goed vanaf, de game is namelijk ook speelbaar zonder VR-bril. In Transference duik je in een hele bijzondere wereld, waarbij de grens tussen realiteit en werkelijkheid met het omzetten van een lichtschakelaar wordt bepaald. Je moet verschillende puzzels oplossen door te switchen tussen de verschillende dimensies. Het is in elk geval een game die je in de gaten moet houden.

Life is Strange 2 - 27 september

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One en pc

Het eerste deel van Life is Strange, bestaande uit vijf episodes, was misschien wel dé verrassing van Square Enix in 2015. De game heeft met terecht verschillende awards mogen ontvangen. Dit succes zetten ze voort met het tweede deel, maar dit keer beleven we niet de avonturen van Maxine Caulfield in Oregon. In Life is Strange 2 gaan we op avontuur met de zestienjarige Sean Diaz en zijn negenjarige broertje Daniel. Ze woonden vredig in een buitenwijk van Seattle, maar moeten dan ineens op de vlucht voor de politie, de rest geschiedde.

FIFA 19 - 29 september

Verkrijgbaar voor: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc

De footie die bij menig voetballiefhebber in de console overuren draait, krijgt natuurlijk ook dit jaar een nieuw deel. FIFA is al een decennia desportgame bij uitstek. FIFA probeert zich ieder jaar met moeite te vernieuwen en doet dat dit jaar met een aantal extra verhaallijnen die ze aan de Journey-modus hebben toegevoegd. FIFA is allang niet meer alleen voor mannen, daarom heeft de ontwikkelaar sinds een aantal jaren ook vrouwen in de game gestopt. Iets wat FIFA goed gebruikt, want naast voetballen in de Champions League is het nu ook mogelijk om met een vrouw aan de slag te gaan in The Journey!

Verder nog

Welke andere releases kun je in september allemaal verwachten? Hieronder een releaseschema van september.

 • DESTINY 2: FORSAKEN - 4 SEPTEMBER
 • DRAGON QUEST XI: ECHOES OF AN ELUSIVE AGE - 6 SEPTEMBER
 • ZONE OF THE ENDERS 2: THE 2ND RUNNER - MARS - 6 SEPTEMBER
 • V-RALLY 4 - 6 SEPTEMBER
 • IMMORTAL: UNCHAINED - 7 SEPTEMBER
 • YO-KAI WATCH BLASTERS: WHITE DOG SQUAD - 7 SEPTEMBER
 • DAKAR 18 - 11 SEPTEMBER
 • NBA 2K19 - 11 SEPTEMBER
 • BLACK CLOVER: QUARTET KNIGHTS - 14 SEPTEMBER
 • XENOBLADE CHRONICLES 2: TORNA THE GOLDEN COUNTRY - 14 SEPTEMBER
 • VALKYRIA CHRONICLES 4 - 25 SEPTEMBER
 • DRAGON BALL FIGHTERZ - 28 SEPTEMBER

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?