Top 10: Beste MK8D Booster Course Pass-banen (Set 5)

Geplaatst: 19 juli 2023 12:00
-

88 circuits - had je ooit gedacht dat een Mario Kart-game zoveel verschillende banen zou bevatten? Met nog twee cups te gaan nadert de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass alweer zijn einde en wordt het totale aantal circuits zelfs verhoogd naar 96. Dankzij al deze toevoegingen is er een overvloed aan variatie ontstaan in het raceaanbod van deze kartgame, waardoor een avondje Mario Kart met vrienden nóg leuker kan worden - vooral wanneer je beste vriend weer vlak voor de finish een Blue Shell op zijn donder krijgt. Toch zijn er bepaalde circuits die er net iets meer uitspringen dan de rest. Dit zijn mijn tien favoriete Booster Course Pass-banen tot nu toe!

Top 10 Booster Course Pass circuits

10. GBA Boo Lake

Onderaan de top 10, maar zeker niet onderaan mijn hart: wat mij betreft is Boo Lake de beste GBA-remake in de Booster Course Pass tot nu toe. Het circuit komt oorspronkelijk uit Mario Kart: Super Circuit, een game die bekend staat om zijn vlakke banen. In de uitbreidingspas is daar echter niets meer van terug te zien: een aanzienlijk deel van het circuit is zelfs gekanteld en maakt gebruik van antigravity-mechanics, waardoor de nieuwe versie zich aanzienlijk onderscheidt van het origineel. Wat dit circuit zo geweldig maakt, is het gevoel van snelheid dat het met zich meebrengt. Dit komt mogelijk deels door de kortere lengte, maar de momenten waarop je racet, voelen ongelofelijk bevredigend aan. Het onderwatergedeelte met de Fishbones is de kers op de spookachtige taart.

Boo lake

9. Tour Vancouver Velocity

Mensen die vanaf het begin Mario Kart Tour spelen, weten dat de stadsbanen eindelijk leuker begonnen te worden met de introductie van de Vancouver Tour. Vancouver Velocity voelde als een betoverend ritje door een winterwonderland. Toen ik voor het eerst over het gammele bruggetje reed, had ik maar één gedachte: dit zou zo gaaf zijn met de antigravity-functie uit Mario Kart 8. Sinds Set 5 van de DLC is die wens voor de Booster Course Pass werkelijkheid geworden. Het circuit ziet er nu nog mooier uit dankzij de verbeterde graphics en het speelt als een droom, hoewel - laten we eerlijk zijn - de eerste ronde duidelijk de beste is. Vooral nu de toekomst van Mario Kart Tour wat onzekerder begint te worden, is het geweldig dat dit winterse circuit vereeuwigd is in de bestverkopende game in de serie.

Vancouver Velocity1

8. Tour Singapore Speedway

Net iets voordat Amsterdam in Mario Kart kwam, maakten we kennis met Singapore Speedway in Mario Kart Tour. Als Vancouver Velocity een wandeling door het Sprookjesbos in de Winter Efteling is, kun je Singapore Speedway het beste vergelijken met een ritje in zowel de Baron als de Python tegelijkertijd. Dit circuit voert je langs kleurrijke locaties in de Leeuwenstad en voelt aan als een wilde achtbaanrit. Hoogtepunten zijn onder andere het zwembad op het dak, de verandering van muziek in Chinatown en de kleurrijke Helix Bridge. Door de variatie en het gebruik van verschillende kleuren voelt Singapore Speedway iets minder als een typische stadsbaan dan de andere Tour-circuits en dat is het grootste compliment dat ik aan zo'n circuit kan geven.

Singapore Speedway

7. Wii Mushroom Gorge

Als kind was er niets leukers dan stuiteren op de gekleurde paddenstoelen in Mushroom Gorge in Mario Kart Wii. Blijkbaar dacht Nintendo er hetzelfde over, want dit circuit is sinds de introductie in 2008 altijd aanwezig geweest in de Mario Kart-games die volgden. In Mario Kart 8 Deluxe is het circuit weer ouderwets chaotisch. Het lijkt namelijk wel alsof je altijd geraakt wordt door een voorwerp op het moment dat je boven een diep dal zweeft. Gelukkig biedt de terugkeer van de gap jump-afsnijroute aan het einde - misschien wel de beste en meest iconische afsnijroute aller tijden - voldoende potentie om weer naar de eerste positie terug te keren. Plezier was in 2008 het kernwoord van dit circuit en dat is altijd zo gebleven.

Mushroom Gorge

6. Yoshi's Island

Heb je je ooit afgevraagd hoe een microSD-kaartje zoveel verschillende bestanden kan bevatten? Datzelfde gevoel krijg ik bij Yoshi's Island. Dit ene circuit zit boordevol verwijzingen naar de Yoshi's Island-games, waardoor het bijna aanvoelt als meerdere circuits in één. Yoshi's Island wordt behandeld als een crossovercircuit, net zoals de F-ZERO-, Animal Crossing- en Splatoon-banen in de oorspronkelijke Mario Kart 8 Deluxe-game. Het is duidelijk dat de ontwikkelaars van deze baan een enorme liefde hadden voor de games met de groene dinosaurus in de hoofdrol. Daarnaast speelt het circuit erg lekker weg, ook al lukt het me nooit om dat verdraaide vliegende vraagteken aan het einde te pakken te krijgen. Graag meer van dit, Nintendo!

Yoshis Island2

5. Wii Maple Treeway

Mario Kart Wii biedt enkele van de meest legendarische circuits in de hele Mario Kart-serie en Maple Treeway is er daar ongetwijfeld één van. Zodra je dit circuit start, kun je als het ware de frisse boslucht al door het scherm ruiken. De herfst vormt simpelweg de perfecte setting voor dit bosrijke circuit. Niet alleen thematisch weet Maple Treeway een glimlach op mijn gezicht te toveren, maar ook gameplaytechnisch is de baan sterk. De blaadjeshopen die voorwerpen verhullen, voegen een strategisch gameplayelement toe en kunnen jou en je tegenstanders een flinke boost geven. Maple Treeway voelt als een echt avontuur - het is zoveel meer dan enkel een ritje door het bos. Zo zie je maar weer: ook de herfst heeft zonnige dagen.

Maple Treeway

4. Wii Coconut Mall

Over legendarische Wii-circuits gesproken: Coconut Mall is misschien wel de meest iconische van ze allemaal. Hoewel het circuit op de Switch niet meer is wat het ooit was, blijft het één van de leukste banen die de Booster Course Pass te bieden heeft. Waar moet ik beginnen? Coconut Mall heeft een geniale lay-out, een geweldig thema, perfect passende muziek en het speelt enorm lekker weg. Maar laten we heel eerlijk zijn: het is ook gewoon enorm nostalgisch om weer op deze baan te racen. De eigenaar van dit winkelcentrum mag alleen wel de schilders van de roltrappen eens op het matje roepen.

Coconut Mall

3. Ninja Hideaway

Mario Kart is altijd al een toegankelijke game geweest. Zelfs als je een willekeurige kleuter van de straat zou halen, een stuurtje zou geven en Mario Kart zou laten spelen, kan die zonder al te veel moeite meedoen. Desondanks zijn er nog steeds banen die zelfs professionele spelers even moeten leren beheersen. Ninja Hideaway is daar een voorbeeld van. Met zijn scherpe bochten, hobbelige dak en talloze alternatieve routes is dit absoluut geen gemakkelijke baan. Maar zodra je hem eenmaal onder de knie hebt, is Ninja Hideaway een fantastische en enorm bevredigende baan om te spelen. Het circuit verschilt sterk van de meeste Mario Kart-banen in Mario Kart 8 Deluxe en dat maakt het zo'n leuke en unieke baan om steeds weer naar terug te keren - zelfs vier sets later.

Ninja Hideaway

2. Squeaky Clean Sprint

Videogames kunnen legendarische plottwists bevatten. De onthulling van de ware identiteit van Sheik in The Legend of Zelda: Ocarina of Time, de onverwachte wending in Portal en de emotionele draai aan het einde van Red Dead Redemption zijn daar mooie voorbeelden van. Maar de grootste gamingplottwist van het afgelopen jaar voor mij is het feit dat Squeaky Clean Sprint op de tweede plek staat in mijn top 10-lijst. Ik had verwacht dat dit circuit vergetelijk zou zijn, maar Squeaky Clean Sprint heeft het tegendeel bewezen. In deze baan reis je door een megabadkamer vol met Nintendo-details. Het circuit omarmt het thema zo intens dat je het wel leuk moet vinden. Je kunt trucjes doen bovenop badbommen, een verloren ring vinden in de afvoer en zweven over een toilet richting de finishlijn - geloof me, beter dan dat wordt het niet. Dit circuit is de definitie van een moderne klassieker.

Squeaky Clean Sprint

1. 3DS Rainbow Road

Mario Kart 7 introduceerde circuits die voor het eerst waren opgedeeld in segmenten in plaats van de gebruikelijke drie rondes. In dezelfde game wist Nintendo dit concept te perfectioneren met Rainbow Road. In dit circuit rijd je niet alleen over de vertrouwde regenboogbaan, maar scheur je ook over de ringen van Saturnus en ontwijk je Chain Chomps bij de kraters van de maan. Elke ronde is compleet anders en geeft je het gevoel dat je op een avontuur in de ruimte bent. Hoewel de muziek in de Booster Course Pass-versie van dit circuit niet de epische orkestrale variant is die ik had verwacht, mag 3DS Rainbow Road met recht gerekend worden tot één van de beste Mario Kart-banen aller tijden en het beste circuit in de uitbreidingspas.

3DS Rainbow Road

Zo, dat waren mijn favoriete banen in de Mario Kart 8 Deluxe Booster Course Pass tot nu toe. Kun jij je aardig vinden in mijn lijst, of heb ik een aantal knallers van circuits gemist? Laat het zeker weten in een reactie, of ga de discussie aan in onze Discord-server. Tot de laatste set van de uitbreidingspas!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mario Kart 8 Deluxe - Circuit-uitbreidingspas

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

18 februari 2022

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord