The Legend of Zelda: The Wind Waker

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 2 mei 2003
  • Platformen Nintendo GameCube
  • Genre Avonturen
  • Gameliner score -

Top 10: The Legend of Zelda-games

Het is geen geheim dat ik een grote fan ben van The Legend of Zelda-franchise. Al van jongs af aan duik ik met veel plezier met Link in zijn avonturen in Hyrule (of Termina, of Lorule, of Koholint Island, etc.) Nu de releasedatum van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom echt begint te naderen, wilde ik graag mijn tien favoriete (tot nu toe) The Legend of Zelda-games in de spotlight zetten. Dus laten we niet langer wachten en beginnen met mijn nummer 10!

Top 10 The Legend of Zeldagames3

10) The Legend of Zelda

Laten we beginnen met de game waarmee de franchise begon, namelijk The Legend of Zelda! Hoewel de game al 37 jaar oud is, is de game nog steeds geliefd in de fanbase. Ik kreeg The Legend of Zelda gratis op mijn 3DS als bedankje, omdat ik hem op release had gekocht. Het is duidelijk te zien dat de game op sommige vlakken verouderd is ten opzichte van zijn opvolgers, zoals de controls, de kleine wereld en onhandige UI. Toch vind ik nog steeds The Legend of Zelda een goede game voor zijn tijd en raad ik elke Zelda-fan het aan uit te proberen.

Top 10 The Legend of Zeldagames

9) The Legend of Zelda: Skyward Sword

Ik probeer Skyward Sword leuk te vinden, maar ik kom er gewoon niet in. Het verhaal over de oorsprong van de franchise is echt heel interessant, maar de controls blijven gewoon irritant voor mij, zelfs met de remaster op de Nintendo Switch. Vandaar dat deze game op de bodem van mijn lijst staat. Wat ik wel waardeer is de persoonlijkheid van de personages in The Legend of Zelda: Skyward Sword, waardoor je je echt betrokken voelt bij het verhaal. De side quests zijn daardoor ook leuker om te doen. Het is dat de controls gewoon niet zo goed voor mij werken, want anders had die waarschijnlijk hoger gestaan. Lees hier Rudy's The Legend of Zelda: Skyward Sword HD review voor zijn mening over de game.

Top 10 The Legend of Zeldagames1

8) The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Dit is weer een geval van ik waardeer een aantal dingen, maar ben er nooit echt ingekomen. The Legend of Zelda: Link’s Awakening is misschien wel de meest unieke game in de franchise, want het lijkt zichzelf niet zo serieus te nemen. Link spoelt aan op een mysterieus eiland en moet de weg terug naar Hyrule zien te vinden. Het eiland is gevuld met unieke personages, er zit zelfs een chain chomp uit Mario in! Ik vermaakte mij wel met Link’s Awakening, maar mijn voorkeur gaat toch uit met games met een serieuzere ondertoon in de franchise. Lees hier Rudy's The Legend of Zelda: Link's Awakening review.

Top 10 The Legend of Zeldagames

7) The Legend of Zelda: Twilight Princess

Ik weet nu al dat ik met deze plek een aantal mensen boos ga maken, maar vooruit. The Legend of Zelda: Twilight Princess ziet eruit als een geweldige Zelda-game. Helaas ben ik er nog niet aan toegekomen om hem te spelen. Ik heb hem een keer voor een uur gespeeld bij een vriendin en dat is het. Wel heb ik de nodige let’s plays gekeken van Twilight Princess en ik hoop dat er ooit een The Legend of Zelda: Twilight Princess remaster verschijnt op de Nintendo Switch. Ik zie waarom deze Zelda-game voor velen favoriet is, maar voor nu staat die voorlopig voor mij op deze plek.

Top 10 The Legend of Zeldagames 1

6) The Legend of Zelda: Majora’s Mask

Ik hoor Rudy en Patrick al boos worden op de achtergrond, maar Majora’s Mask heb ik helaas nog te weinig gespeeld om het een hogere plek te geven. Op het moment van schrijven heb ik er net vier uur in zitten, nadat ik snel had besloten om de game nog te kopen op de 3DS, voordat de prijzen omhoog zouden schieten na het sluiten van de 3DS E-shop. Majora’s Mask is een direct vervolg op Ocarina of Time en Link moet het land Termina zien te redden van de neerstortende, nachtmerrie verzorgende maan. Het eerste wat opvalt, is hoeveel duisterder Majora’s Mask is dan Ocarina of Time, met deprimerende questlines en personages die zijn verspreid over heel Termina. Ik hield niet van duistere dingen vroeger en durfde hem niet te spelen, maar sinds ik met Bloodborne ben begonnen, besloot ik Majora’s Mask toch een kans te geven. Ik zie de potentie voor een mogelijke favoriet in de toekomst, maar voor nu valt die net buiten mijn top 5.

Top 10 The Legend of Zeldagames 2

5) The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Nu beginnen we echt bij mijn grote favorieten te komen en die staan allemaal echt dicht op elkaar. Op nummer vijf heb ik besloten The Legend of Zelda: Breath of the Wild te plaatsen. Deze game was de reden dat ik een Nintendo Switch haalde in 2017 en ik was niet teleurgesteld. Elke playthrough ontdekte ik wel iets wat ik niet eerder had gezien en de vrijheid die je hebt in Hyrule is ongekend. Toch miste ik wat dingen die naar mijn mening essentieel zijn voor de franchise. Zo miste ik met name de dungeons in Breath of the Wild, vooral omdat de shrines na een tijdje veel op elkaar begonnen te lijken. Vandaar dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de laagste plek in mijn Top 5 inneemt. Lees hier Alex' The Legend of Zelda: Breath of the Wild review.

Top 10 The Legend of Zeldagames 3

4) The Legend of Zelda: The Minish Cap

Net als The Legend of Zelda kreeg ik de Minish Cap gratis op mijn 3DS als bedankje. Ik startte het op niet wetende dat het één van mijn favorieten ging worden. Voor een GameBoy Advance-game is er zoveel te doen, de graphics zijn echt goed verouderd en zien er prima uit! Deze game introduceerde ook Vaati die naast Ganon de rol van grote slechterik aannam in verschillende Zelda-games. Vaati zorgde voor een ander verhaal dan we uit andere games uit de franchise gewend zijn. Waar Ganon’s doel met name is om de Triforce in handen te krijgen, wil Vaati de sterkste tovenaar allertijden worden en heeft daar letterlijk alles voor over. Dit zorgt voor een uniek Zelda-avontuur dat ik zeker aanraad om te spelen als je dat nog niet gedaan hebt.

Top 10 The Legend of Zeldagames 4

3) The Legend of Zelda: Ocarina of Time

Deze game kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Alles aan The Legend of Zelda: Ocarina of Time is iconisch. De dungeons (op de watertempel na), muziek, personages, items en ga zo maar door. Het is ook de game die het 3D-tijdperk voor Zelda inluidde en ook de game die voor de verwarrende timeline split verantwoordelijk is. Ik heb meerdere playthroughs gedaan en nog steeds keer ik er af en toe naar terug. Deze game zorgde voor de verhaallijn die we vandaag de dag nog steeds zien in moderne Zelda-games. Als je me een paar jaar geleden had gevraagd wat mijn favoriet was, had ik meteen Ocarina of Time gezegd, maar in de loop van tijd zijn twee Zelda-games erboven gekomen. Dat neemt niet weg dat Ocarina of Time een geweldige game is, die iedereen minstens een keer gespeeld moet hebben.

Top 10 The Legend of Zeldagames 5

2) The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Ik hoor sommige Zelda-fans tegen me schreeuwen. Hoe kan A Link Between Worlds boven Ocarina of Time en Majora’s Mask staan. Hierop heb ik één ding te zeggen: het is mijn lijst, mijn regels en ik vind The Legend of Zelda: A Link Between Worlds één van de beste Zelda-games en de beste handheldgame. Het is een spirituele opvolger van A Link to the Past. Ik vermaak mij echt met deze game en met name de mechanieken die de game heeft. Zo kan Link als schilderij voortbewegen om zo op plekken te komen die je normaal niet kunt bereiken, het zoeken naar de Maimai’s, het verhuursysteem van Razlo en ga zo maar door. Het concept van Lorule vond ik ook interessant en het was een gaaf contrast om de parallellen tussen Hyrule en Lorule te zien. De eindbazen vond ik ook geweldig en de dungeons waren goed. Nu ik weer hierover geschreven heb, heb ik stiekem zin om hem weer eens op te starten voor een nieuwe playthrough.

Top 10 The Legend of Zeldagames 6

1) The Legend of Zelda: The Windwaker

Voor mensen die mij kennen is dit totaal geen verrassing, maar mijn grote favoriet is zonder enige discussie The Legend of Zelda: The Wind Waker. Dit was mijn eerste kennismaking met de franchise toen mijn moeder per ongeluk de Wind Waker GameCube-bundel kocht in plaats van Mario Kart. Ik was toen nog veel te jong om het allemaal te snappen, maar jaren later toen ik Ocarina of Time had uitgespeeld besloot ik een nieuwe poging te wagen en de rest is geschiedenis. De humor, dungeons en eindbazen kan ik ondertussen dromen, maar vooral het verhaal in The Wind Waker spreekt mij aan. In andere games is Link vaak een einzelgänger, maar hier heeft hij een familie met zijn oma en zus. De missie om je zus te redden maakt het allemaal veel persoonlijker en er is een moment met de oma waar ik tranen met tuitten huil (mensen die het gespeeld hebben, weten wat ik bedoel). Dus ja, The Wind Waker is honderd procent mijn favoriete Zelda-game en daar komt voorlopig geen verandering in.

Top 10 The Legend of Zeldagames 7

Dit waren mijn top 10 The Legend of Zelda-games, maar wat zijn die van jou? Laat het me weten in de reacties!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?