Voorspelling: The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Komende week gaan wij vooruitblikken op 2017, een jaar die, wat betreft games, vele malen beter mag zijn dan 2016. Naast de usual shit, zoals: FIFA 18, NBA 2K18, Pro Evolution Soccer 2018 en Call of Duty: hupseflups in space, krijgen we dit jaar ook heel veel nieuwe games, zoals: The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Prey, Red Dead Redemption 2, Mass Affect Andromeda en Resident Evil 7. Van eerder genoemde games weten we zeker dat deze in 2017 uitkomen, maar er zijn ook een heleboel games waarvan de releasedatum nog niet zeker is, zoals: The Last of Us Part II, Days Gone en Death Stranding. Daarbij zijn er ook nog eens games die in de geruchtenmolen zitten, zoals: Beyond Good and Evil 2. Ik ben vast een heleboel games vergeten die ook gaan uitkomen, of waarvan ook geruchten rondgaan, maar het is gewoon even om aan te geven in wat voor een jaar we zijn aangekomen wat betreft games. Super awesome! Niet alleen op gamegebied komen we volledig aan ons trekken, wat betreft films en series hebben we natuurlijk ook een ijzersterk jaar voor de boeg. Mijn guilty pleasure, Power Rangers (in maart), komt bijvoorbeeld voorbij. We krijgen twee nieuwe Marvel-films, waarvan Guardians of the Galaxy Vol. 2 in mei uitkomt en Thor: Ragnarok in november verschijnt. Het laatste seizoen van Bates Hotel moet dit jaar verschijnen en natuurlijk het voorlaatste seizoen van Game of Thrones.

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is op het moment van schrijven nog niet volledig aangekondigd, maar is inmiddels volledig uit de doeken gedaan wanneer jullie deze vooruitblik lezen. Het is voor Nintendo erop of eronder dit jaar met deze nieuwe console. Wat betreft de Switch is er momenteel net zoveel duidelijk als er onduidelijk is, maar op veel van die vragen hebben we nu (hopelijk) antwoord gekregen. Hoelang gaat de batterij mee? Hoe sterk is de console ten opzichte van de PlayStation 4 of Xbox One? Welke games gaan er uitkomen bij de lancering van het apparaat? Is The Legend of Zelda: Breath of the Wild af en tijdens de launch van de nieuwe console beschikbaar, of krijgen we toch een andere topper die vanaf de lancering verkrijgbaar is? Het wordt dus een verdomd spannend jaar voor de Japanse consolegigant.

Prey

Prey, afkomstig uit de stallen van Bethesda, is een van de games die dit jaar uitkomt, maar ik vermoed dat het geen game is die Bethesda uit de rode cijfers gaat houden. Doom en Dishonored 2 hebben beide ook niet helemaal gedaan wat ze hadden moeten doen voor de Amerikaanse uitgever. Bethesda is toch een beursgenoteerde uitgever en willen ze de aandeelhouders tevreden stellen, dan moeten ze met perspectief komen. Dus ik verwacht dat dit jaar een nieuw The Elder Scrolls-deel aangekondigd wordt op de E3, maar de game gaat alleen nog niet verschijnen. Prey wordt ontwikkeld door Arkane Studios, dezelfde studio die ook Dishonored 2 heeft gemaakt in 2016. De eerste beelden die we kregen te zien van Prey op de gamescom waren veelbelovend. Prey 2 verdween echter plotseling van de radar en heeft een flinke deuk geslagen in een potentieel sterke serie van Bethesda. Hopelijk herstelt dit deel alle ellende voor de redelijk onbekende IP. Ik kijk in ieder geval uit naar deze buitenaardse game.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Ik heb inmiddels heel wat hands-on-sessies gehad van de game en ik kan niet wachten om volledig met de game aan de slag te gaan. Zo nu en dan verschijnt er weer een nieuw screenshot en die zien er allemaal veelbelovend uit. De demo's die ik speelde waren slechts vijftien of twintig minuten, maar omdat er zoveel te doen is in de wereld, voelde deze minuten aan als uren en dan hebben we maar een fractie van de game gespeeld. Ik kon mij bijvoorbeeld minutenlang vermaken met een boomstam in het water. Ook ben ik helemaal weg van de puzzelelementen in de tempel, waarbij je ijsblokken uit de grond tovert en zo moet plaatsen dat je verder kunt komen. Of wat dacht je van het verkrijgen van hartjes door appels, paddenstoelen, eikels en vlees samen te voegen in een pan en vervolgens op te eten. Nog zo'n awesome dingetje, de kleurrijke dorpjes die onlangs zijn aangekondigd middels een trailer en verschillende screenshots. Ik kan echt niet wachten om deze game op de Nintendo Switch te spelen.

Dit was mijn vooruitblik op 2017. Ik kijk enorm uit naar dit jaar, zeker omdat we achter de schermen ook hard werken aan de nieuwe website van Gameliner. Deze website wordt veel beter dan de huidige website en is daarbij ook nog eens beschikbaar op alle mobiele apparaten. Het jaar begint in elk geval goed met de presentatie van de Nintendo Switch op vrijdag 13 januari aanstaande 5 uur 's ochtends Nederlandse tijd.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Wii U, Nintendo Switch

Releasedatum

3 maart 2017

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

Beste game van 2017

Lees meer