Welke pc specificaties heb je nodig voor Starfield?

Geplaatst:

Starfield, de langverwachte ruimteverkenningsgame van Bethesda Game Studios, maakt gamers over de hele wereld enthousiast. Nu de releasedatum steeds dichterbij komt, willen spelers er graag zeker van zijn dat hun game-installaties dit interstellaire avontuur aankunnen. In dit artikel gaan we dieper in op de pc-specificaties die nodig zijn om Starfield soepel te draaien, of je nu gaat voor adembenemende beelden in de hoogste resolutie, of het simpelweg kunnen spelen van de game binnen je budget.

Starfield pc systeemvereisten

Minimale systeemvereisten voor Starfield: De kosmos verkennen met een budget

De minimale systeemvereisten van Starfield zorgen ervoor dat een breed scala aan spelers zich in het ruimteavontuur kan storten. Om aan deze reis te beginnen, heb je ten minste het volgende nodig:

  • Besturingssysteem: Windows 10 versie 22H2 (10.0.19045)
  • Processor: AMD Ryzen 5 2600X of Intel Core i7-6800K
  • Geheugen: 16 GB RAM
  • Videokaart: AMD Radeon RX 5700 of NVIDIA GeForce 1070 Ti
  • Opslag: 125 GB vrije opslagruimte
  • Aanvullend: SSD vereist

Starfield pc systeemvereisten1

Aanbevolen systeemspecificaties: Verhoog je Starfield-ervaring

Als je echt wilt opgaan in de wonderen van Starfield, moet je voldoen aan de aanbevolen systeemspecificaties. De aanbevolen systeemspecificaties zijn als volgt:

  • Besturingssysteem: Windows 10/11 met updates
  • Processor: AMD Ryzen 5 3600X of Intel i5-10600K
  • Geheugen: 16 GB RAM
  • Videokaart: AMD Radeon RX 6800 XT of NVIDIA GeForce RTX 2080
  • Opslag: 125 GB vrije opslagruimte
  • Aanvullend: SSD vereist

Starfield pc systeemvereisten2

Is Starfield straks in ultrawide-resolutie te spelen?

Veel fans hebben hun bezorgdheid geuit na het zien van het gebrek aan ultrawide gameplay in gameplayvideo's van Starfield. Bethesda's vorige titels, zoals Skyrim en Fallout 4, hadden geen ultrawide-ondersteuning, maar konden worden aangepast om ultrawide-resoluties te ondersteunen door middel van eenvoudige .ini bewerkingen of mods. De Creation Engine die door Bethesda-games wordt gebruikt, heeft in het verleden van nature geen ultrawide-schermen ondersteund. Met de vooruitgang in gametechnologie en de groeiende populariteit van ultrawide-beeldschermen, is er echter wel hoop dat dit gaat veranderen. De community blijft in ieder geval optimistisch dat Starfield wel eens een doorbraak zou kunnen betekenen. Momenteel is nog niet met zekerheid te zeggen of Starfield straks in ultrawide te spelen is. Dat leren we wanneer Starfield op 6 september verschijnt.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starfield

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

6 september 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord