Video: Dit is al het nieuws van de Starfield Direct

Geplaatst:
Aangepast: 11 juni 2023 20:57

Xbox en Bethesda sluiten showcase af met een Starfield Direct. Wij hebben alle belangrijkste feitjes op een rijtje gezet, dus veel leesplezier!

Tijdens de Xbox Games Showcase kwam er ook al even een trailer van Starfield voorbij, maar tijdens de Starfield Direct kregen we natuurlijk veel meer informatie te zien. Zo kregen we te zien dat je Starfield straks zowel in third-person als in first-person kunt spelen. Ook is er ontzettend veel werk gestoken in de details van de planeten, je ruimteschip en de voorwerpen. Je hebt een crew die je mee kunt nemen op je avonturen. Wanneer je eerder op een locatie bent geweest, kun je via fast-travel ernaartoe reizen. Dat is wel handig, want het te verkennen universum van Starfield is enorm groot. Naast een enorm te verkennen universum, is er ook op alle andere gebieden genoeg variatie te vinden. Wapens, ruimteschepen, resources, companions, overal zijn er enorme hoeveelheden van te vinden in Starfield en bijna alles is volledig naar je eigen wensen aan te passen en uit te breiden.

Tijdens de Direct zijn we naar een andere planeet gereisd om de stad New Atlantis, de eerste grote menselijke stad in de ruimte, behorende aan de United Colonies, te bezoeken. In de stad vind je verschillende personages die ervoor zorgen dat het lijkt alsof de wereld om je heen ook echt bewoond is door mensen. Je kunt er quests oppikken en natuurlijk gewoon lekker verkennen. Er zijn meerdere verschillende steden die bij de United Colonies horen. Buiten de United Colonies zijn er echter ook andere steden. Deze zijn een stuk minder gereguleerd en worden bewoond door andere soorten inwoners. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de vijandige facties die zich in de uithoeken van het universum begeven.

Ook krijgen we de enorm uitgebreide character creator te zien. Je kunt bijna alle uiterlijke kenmerken aanpassen naar jouw voorkeuren. Het houdt echter niet op bij het uiterlijk van je personage. Ook je persoonlijkheid kun je aanpassen. Je kunt namelijk een achtergrondverhaal van je personage kiezen. Dit achtergrondverhaal zorgt ervoor dat je bepaalde vaardigheden krijgt. Deze kunnen van pas komen tijdens gevechten, maar ook bij interacties met NPC's. De vaardigheden waar je mee begint, zijn natuurlijk ook uit te breiden. Wanneer je vijanden verslaat, krijg je EXP en die kun je dan weer gebruiken om nieuwe vaardigheden vrij te spelen. Deze vaardigheden kunnen je fysiek sterker maken, maar kunnen je bijvoorbeeld ook meer mobiliteit geven of iets dat handig is voor stealth of non-combat gameplay. Met de vijf verschillende Skill Trees is er dus genoeg om je personage helemaal aan te passen naar jouw speelstijl.

Naast je personage dat helemaal naar jouw wensen aan te passen is, is je ruimteschip ook helemaal aan te passen. Je kunt een schip kopen, maar ook uitbreiden en aanpassen. Ook kun je een eigen crew samenstellen die je helpt op je missies. Je kunt je individuele modules, zoals de geweren, van je schip aanpassen, maar ook de losse onderdelen upgraden en bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld het laadruim vergroten, maar ook het interieur aanpassen om bijvoorbeeld meer wapens op te kunnen slaan. Daarnaast kun je de buitenkant van je schip ook van een vers likje verf voorzien. Je kunt zelfs je schip zo bouwen dat het lijkt op een robot of een dier.

Wanneer je de ruimte in gaat, dan kom je ongetwijfeld vijanden tegen. Je kunt in echte dogfights vanuit je ruimteschip een ander ruimteschip proberen te vernietigen. Vervolgens kun je het schip looten en gebruiken om je eigen schip te verbeteren, of wat geld te verdienen. Daarnaast is het ook mogelijk, wanneer je het vijandelijke schip heel wilt laten, om te docken en het schip te enteren. Je kunt dan de bemanning uitschakelen en hun ruimteschip, en hun boterhammen, stelen. Het verkennen van het universum kun je dus ook geheel op eigen wijze doen. Wanneer je eenmaal op een planeet geland bent, kun je die natuurlijk ook verkennen. Je kunt ervoor kiezen om grondstoffen te delven die je kunt gebruiken om nieuwe dingen te maken, je kunt op zoek naar buitenaardse wezens die je al dan niet af wilt slachten, een nederzetting bouwen, of natuurlijk gewoon verkennen en genieten van het mooie uitzicht.

De Collector's Edition van Starfield bevat een speciale smartwatch die hetzelfde is als het horloge dat jouw personage in de game draagt. Je kunt het horloge verbinden met je smartphone en je krijgt er ook een speciale kist bij. Ook komt er een speciale limited edition Starfield Xbox-controller uit en ook een custom headset. Het design van de controller en de headset zijn gebaseerd op de interface van je ruimteschip.

Starfield heeft een nieuwe releasedatum. De RPG is beschikbaar vanaf 6 september voor de pc en Xbox Series X|S.

Bron: Xbox Games Showcase + Starfield Direct
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starfield

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

6 september 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord