Welke Star Wars-game zou jij nog graag zien?

Geplaatst:
Aangepast: 11 mei 2024 10:14

Vandaag is een dag van bezinning. Op 4 mei herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de mensen die het mogelijk hebben gemaakt om in vrijheid te leven. Hopelijk beseffen wij hierdoor dat we blij mogen zijn om in vrede te leven, terwijl een groot deel van de wereld dit voorrecht niet heeft. Wereldwijd wordt het einde van de Tweede Wereldoorlog op verschillende dagen herdacht, maar voor de Star Wars-fans is deze dag voor gelukkig een heel andere reden een bijzondere dag. Op 4 mei wordt door de fans van de ruimte opera de onofficiële feestdag van Star Wars gevierd. Een goede reden om de trilogieën en alle spin-offs opnieuw te gaan kijken of je favoriete Star Wars-game op te starten. Voor de franchise zijn in de loop der jaren een aantal goede en aantal slechte games uitgebracht en daarom vroeg ik aan de redactieleden welke Star Wars-game zij nog graag zien verschijnen.

Patrick M. kruipt het liefst in de huid van Darth Vader

Als ik nog een Star Wars-game idee zou mogen pitchen richting kamp Disney - want men is toch al zo lekker bezig met het uitknijpen van George Lucas' ruimte-uier - dan zou ik zeer zeker nog te porren zijn voor een dedicated Darth Vader VR game. En nee, ik bedoel niet een vervolg op Vader Immortal, maar een virtuele Dark Side ervaring waarin de speler in de knapperige huid van de stevig verpakte Sith Lord, formerly known as Anakin Skywalker, kruipt. Diverse objecten - waaronder nekken van teleurstellende onderdanen - tot pulp knijpen door middel van hand tracking, wat zwieren met een knetterende lightsaber en een heel eskader X-wings uit de ruimte knallen met je superdeluxe Tie Advanced x1; ik sta er wel open voor. Want zeg zelf, voor de rest lijkt alles wel zo'n beetje tot in den treure te zijn herkauwd. Dat, of een Cantina Band-versie van Just Dance waarin alle atletische dansers worden vervangen voor Ewoks, Tuskan Raiders, Jabba the Hutt en een Exogorth. Daar zou ik ook nog wel geld voor neerleggen.

Darth Vader

Bram ziet graag meer van de bounty hunters

Het Star Wars-universum zit vol met kansen. Het is daarom eigenlijk te gek voor woorden dat we flink wat jaartjes alleen op EA konden rekenen als het gaat om moderne Star Wars-games. Nu bevinden we ons in een game-galaxy far, far away, waarbij elke ontwikkelaar een gooi mag doen naar een toffe titel met de Star Wars-IP. Tenminste, totdat Disney en Epic beste vrienden worden, dan kan je de Skywalkers alleen maar zien dansen in Fortnite. Afijn, voordat we in wederom een duistere periode met maar één Empire terechtkomen, hoop ik een nieuw soort Star Wars-game op de markt te zien verschijnen. Ik heb wel genoeg gezien van de Jedi's en de Sith - ik zie liever een titel gebaseerd op het turbulente leven van een bounty hunter. Aangezien de Mandalorian-game van Respawn de prullenbak in is verdwenen en ik weinig interesse heb in het verhaal van Star Wars Outlaws, hoop ik ooit een Star Wars-game te zien, waarbij je je eigen bounty hunter mag ontwerpen en het heelal doorreist op zoek naar de best betaalde baantjes. Van het beschermen van een waardevolle lading tot het neerknallen van een VIP-target: er zijn genoeg vuile klusjes op te knappen in het Star Wars-universum. Gooi er nog een PvP-modus bij voor de extra concurrentie (of broederschap) en dan zit je wat mij betreft gebakken.

Star Wars1

Rudy kruipt liever in de cockpit

Star Wars-games zijn er wat mij betreft zat, maar stiekem zijn het er nooit genoeg. Ik speel ze letterlijk allemaal en ik heb er dan ook meerdere op mijn lijstje staan. De bounty hunter-game van Respawn, Star Wars 1313, de Star Wars Knight of the Old Republic Remake, allemaal potentieel waanzinnig, maar vroegtijdig in de Sarlacc Pit gegooid. Dan maar weer terug naar wat werkt. Een nieuwe Star Wars Squadrons-game bijvoorbeeld! Star Wars Squadrons was een lekker begin, maar het kan zoveel beter. Wie grijpt de stuurknuppel en verlost mij uit mijn lijden?

Star Wars Squadrons2

Jolien wil graag een game dat zich focust op de Dark Side

Als ik kijk naar de Star Wars-games die in de afgelopen tien jaar zijn verschenen, focussen ze zich allemaal op de kant van de Jedi en de Rebellion. In de aankomende Star Wars: Outlaws speel je als een boef, maar wat zou ik graag weer een Star Wars RPG willen zien waar je echt aan de kant van de Sith staat. Er zijn een aantal games verschenen, zoals Star Wars: The Force Unleashed, maar die game is al zestien jaar oud en de andere zijn helaas niet veel jonger of zelfs ouder. Stel je een soort gelijke game voor met de graphics van Jedi: Fallen Order, waarin je alle kanten van de Galaxy kan ontdekken als een Sith en planeten kan overnemen names de Empire. Ubisoft, EA en Disney, geef fans in games de mogelijkheid om aan de kant van Dark Side te staan of daar naar over te lopen. Begrijp me niet verkeerd Jedi's en de Rebillion zijn geweldig, maar misschien is het weleens tijd voor wat afwisseling in de setting van moderne Star Wars-games.

De Rondvraag Star Wars

Welke Star Wars-game zie jij graag naar de consoles of pc komen? Laat het ons weten en deel het in de comments. Er rest me nog maar één ding om te zeggen: May The 4th Be With You.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord