Arkane hoopte dat Microsoft de stekker uit Redfall trok

Geplaatst:

Eer halen uit het produceren van een game dient voor iedere ontwikkelaar een drijfveer te zijn. Ongeacht de review scores achteraf, als jij vindt dat je echt een kneiter van een game hebt afgeleverd, dan ben je lekker bezig. Tenzij je Daedalic heet. Maar dingen gaan pas echt mis wanneer zelfs de ontwikkelaar van een game al hoopt dat er iemand langskomt die zegt "deze shit is zo whack, hier ga ik geen cent meer in pompen". Laat dat de situatie zijn waar Arkane zich kennelijk in bevond toen het met Redfall bezig was.

Volgens Jason Schreier - 's werelds meest betrouwbare bron van informatie omtrent lekken en scoops - hoopte de ontwikkelaar van de matig ontvangen vampierengame er namelijk op dat Microsoft eigenhandig te stekker uit Redfall zou trekken. Dat, of een complete redesign waarin de focus volledig op single player zou worden gelegd.

Redfall review Xbox Series X

The acquisition gave some staff at Arkane hope that Microsoft might cancel Redfall or, better yet, let them reboot it as a single-player game, according to sources familiar with the production. Instead, Microsoft maintained a hands-off approach. Aside from canceling a version of Redfall that had been planned for rival Sony Corp.’s PlayStation, Microsoft allowed ZeniMax to continue operating as it had before, with great autonomy. Microsoft’s Spencer would later say in the Kinda Funny interview that Xbox “didn’t do a good job early in engaging Arkane Austin.”

Dat is toch ook wat. Bezig zijn met een game waarvan je stiekem hoopt dat iemand opmerkt dat het helemaal niks gaat worden. Ik zie ze al staan. "Hey, meneer Spencer, mag ik U even laten zien waar ik mee bezig ben?", terwijl men met een vlammende berg kattenstront met sterretjes erin aan komt lopen. Het is niet makkelijk hoor, het leven van een visueel denker.

Afijn, meneer Spencer gaf zelf gelukkig al aan dat men ook bij Microsoft heeft verzaakt om een vinger aan de pols te houden. Het resultaat is een halfbakken vampierengame die harder zuigt dan de vampieren zelf, aldus Bram in zijn Redfall review. Mocht je die zelf willen proberen om te zien of het echt zo slecht is als Bram beweert, gouden tip: Redfall valt te downloaden wanneer je Game Pass hebt. Dat scheelt je weer een refund aanvragen.

Bron: Bloomberg
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Redfall

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasedatum

2 mei 2023

Ontwikkelaar

Arkane Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord