Xbox topman Phil Spencer reageert op launch Redfall

Geplaatst:

Xbox beleeft onzekere tijden en dit sentiment heerst voornamelijk door de slecht ontvangen Redfall. Phil Spencer nam de verantwoordelijkheid op zich om in gesprek te gaan met de heren van Kinda Funny Games.

Laten we beginnen met Redfall. Spencer neemt de volledige verantwoordelijkheid voor de lancering van de first-person shooter op zich. Hij is teleurgesteld met de situatie en geeft aan dat hij het vreselijk vindt om de Xbox-community teleur te stellen. Volgens hem is ontwikkelaar Arkane er niet in geslaagd om hun eigen interne doelstelling te behalen. Toen er gevraagd werd waarom de game niet verder is uitgesteld, was het antwoord simpel: Redfall heeft fundamentele problemen met de directie. Als de game alleen last zou hebben van technische mankementen, dan was uitstel een optie geweest. Xbox blijft echter vastberaden om Redfall te ondersteunen. Zo zou bijvoorbeeld de 60fps modus niet veel langer op zich moeten laten wachten. Spencer realiseert zich ook dat ze de game niet hadden moeten tonen in 60fps - hierdoor werden er verkeerde verwachtingen gecreëerd.

Phil Spencer geeft aan hoe hij denkt over Xbox in de huidige markt. Hij wil de teams de creatieve vrijheid blijven geven. Hij geeft aan dat het onderdeel is van de industrie om een keertje door het stof te moeten gaan. De ene keer maak je een uitstekende game, terwijl de ander flopt. Dat is het risico van de creatieve industrie. Spencer zegt dat Xbox niet in deze markt kan overleven door simpelweg geweldige games uit te brengen. Xbox verloor de belangrijkste strijd tijdens de vierde generatie: de PlayStation 4 tegenover de Xbox One. In die periode hebben mensen hun digitale gamebibliotheken opgebouwd. Hierdoor blijven mensen vaker onderdeel van het ecosysteem, waar ze al veel tijd en geld in hebben geïnvesteerd. Al is bijvoorbeeld Starfield de beste game aller tijden, dan gaan mensen alsnog niet hun PlayStation 5 verkopen, aldus Spencer.

Wat gaat de toekomst brengen voor Xbox? Uiteraard wordt ook kort en bondig de blokkade van de Activision/Blizzard overname door de CMA besproken. Xbox blijft geloven in de deal. Ze hebben op het moment van schrijven 9 van de 14 goedkeuringen binnen. Ze werken nog met de EU en FTC om alles in orde te maken en gaan in beroep tegen de beslissing van de CMA. Één van de interviewers vraagt hoe het zit met Perfect Dark, Everwild, Fable, State of Decay 3, Contraband en Hellblade 2. Phil Spencer claimt dat er nieuwe aankondigingen, maar ook updates van sommige games uit dat lijst worden getoond tijdens de aankomende Xbox Games Showcase en Starfield Direct. Hij is enthousiast over de positie van de interne roadmap. Binnenkort is Xbox in staat om elk kwartaal een triple A titel uit te brengen.

Het gehele interview is hieronder te bekijken. Check hier onze review van Redfall.

Redfall is nu beschikbaar voor de pc en Xbox Series X|S.

Bron: Kinda Funny Games
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Redfall

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasedatum

2 mei 2023

Ontwikkelaar

Arkane Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord