Baldur's Gate 3 komt wel naar de Xbox Series

Geplaatst: 25 februari 2023 16:15

De releasedatum van Baldur's Gate 3 voor de PlayStation 5 werd onlangs aangekondigd en dat leverde flink wat kritiek op. De Xbox Series wordt namelijk niet genoemd, maar die versie is wel dergelijk in ontwikkeling.

Baldur's Gate 3 verlaat dit jaar de Early Access en verschijnt op dezelfde datum voor de PlayStation 5. Tijdens de aankondiging werd er niets gezegd over de Xbox Series en daardoor werd er al geroepen dat het een exclusieve game is. Larian Studios heeft op deze uitspraken gereageerd door op Reddit een post te plaatsen met uitleg over de situatie. Hierin is te lezen dat Baldur's Gate 3 wel dergelijk in ontwikkeling is voor de Xbox Series, maar dat ze een aantal technische problemen zijn tegengekomen. Vooral de split screen in de co-op modus zorgt voor hoofdpijn bij de ontwikkelaars. Op dit moment is de studio er niet van overtuigd dat de Xbox versie van Baldur's Gate 3 klaar is voor een officiële aankondiging. Ze willen er eerst voor zorgen dat de game volledig werkt, voordat de releasedatum voor de Xbox Series bekend wordt gemaakt. Gisteren kregen we nog te horen dat J.K. Simmons een rol heeft in Baldur's Gate 3.

Baldur's Gate 3 zit momenteel nog in de Early Access op pc, maar de 1.0 versie verschijnt op 31 augustus. Op dat moment kun je de game ook spelen via de PlayStation 5.

Bron: Twitter & Reddit

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Baldur's Gate 3

Series

-

Uitgever

Larian Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

6 oktober 2020

Ontwikkelaar

Larian Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord