CD Projekt Red werkt aan meerdere nieuwe Witcher-games

Geplaatst: 4 oktober 2022 19:55
Aangepast: 4 oktober 2022 19:55

CD Projekt Red heeft grootste plannen. De studio werkt onder andere aan meerdere nieuwe Witcher-games.

In een speciale video die CD Projekt Group Strategy Update wordt genoemd, deelt de Poolse studio achter The Witcher en Cyberpunk wat haar plannen voor de toekomst zijn. CEO Adam Kicinski begint de video met de mededeling dat CDPR nog steeds revolutionaire RPG's met memorabele verhalen wil maken. Kicinski vervolgt zijn verhaal met een stukje geschiedenis over CD Projekt Red, waarna CFO Piotr Nielubowicz een stukje vertelt over de nieuwe business strategie van het bedrijf. Hieronder valt onder andere een samenwerking met Epic Games, voor het gebruik van de Unreal Engine. Ook is de studio flink uitgebreid, wat de mogelijkheid biedt tot het ontwikkelen van twee verschillende franchises tegelijkertijd. Tot slot vertelt Michał Nowakowski over de toekomst van CDPR's franchises. Hij begint met het vertellen over de strategie die de studio heeft voor het uitbreiden van haar IP's met andere media dan games. Hieronder valt onder andere de recent uitgekomen Cyberpunk anime Edgerunners. Hiervoor gaat de studio samenwerkingen aan met externe partijen. Mobiele games vallen ook onder deze categorie.

Adam Kicinski legt vervolgens uit dat The Witcher III: Wild Hunt naar de nieuwe generatie consoles komt en dat Cyberpunk 2077 de DLC Phanom Liberty krijgt in 2023. Hij vervolgt dit nieuws met aankondigingen van de overige plannen van de studio. Zo komen er drie nieuwe Witcher-games aan, waarvan er twee al in de pre-productiefase zitten. Dit zijn projectnaam Sirius, die zowel singleplayer als multiplayer gameplay kent en is gericht op een groter publiek, projectnaam Polaris, de eerste game van een Witcher-saga die uit drie delen bestaat die over een periode van zes jaar uit moet komen, en tot slot projectnaam Canis Majoris, die ontwikkeld wordt door een externe studio die ervaring heeft met Witcher-titels. Naast deze drie Witcher-games spreekt Kicinski ook over projectnaam Orion, de volgende Cyberpunk-game en een derde team dat aan de Noord-Amerikaanse CDPR-tak wordt toegevoegd. De video wordt afgesloten met Michał Nowakowski die ons vertelt dat CD Projekt Red bezig is aan een compleet nieuwe IP, onder de codenaam Hadar. Hij legt ook uit dat de studio zich meer wil gaan richten op multiplayer-games, zonder de singleplayer-ervaring waar CDPR bekend om staat, op te offeren. Ook gaat de studio zich meer richten op films en series van haar franchises.

Cd Projekt Red heeft dus grootse plannen voor de toekomst.

Bron: CD Projekt Red
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Witcher 4

Series

-

Uitgever

CD PROJEKT RED

Reviewscore

-

Platforms

-

Releasedatum

Onbekend

Ontwikkelaar

CD Projekt RED

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord