Check hier alles wat Monster Hunter Wilds te bieden heeft

-

Er heeft een uitgebreide gameplay-presentatie plaatsgevonden van Monster Hunter Wilds. Dat gebeurde tijdens de Capcom Online Program tijdens de Tokyo Game Show.

Na de aankondiging van de Monster Hunter Wilds releasedatum tijdens de State of Play eerder deze week, gaf Capcom tijdens de Tokyo Game Show een uitgebreide samenvatting van wat fans kunnen verwachten in de game. Je verkent in Monster Hunter Wilds de Forbidden Lands en moet een jonge jongen genaamd Nata helpen, wiens stam wordt aangevallen door een mysterieus monster genaamd de White Wraith. Dit doe je als Hunter met behulp van je gids en handler Alma, een smid om je wapens en gear mee te upgraden en je trouwe Palico. Er zijn ook andere expedition units die je tegenkomt tijdens je avontuur.

Het eerste gebied wat je betreedt in de Forbidden Lands is The Windward Plains. In dit gebied heeft het weer een groot effect op de monsters die in dat gebied leven. Tijdens de droge periodes, of Fallow zoals het heet in de game, zijn de carnivoren extra agressief omdat ze moeten vechten voor alle vleesrestjes tijdens de schaarste. Tijdens de Fallow kan ook een Sandtide plaatsvinden die zand-en-onweerstormen het gebied laat teisteren. Na de Sandtide begint de Plenty, een tijd van vruchtbaarheid en overschot aan voedsel in The Windward Plains. Tijdens deze periode zie je veel meer het vredige gedrag van de monsters. Let wel op, want sommige proberen je alsnog een kopje kleiner te maken als ze de kans krijgen.

Door het wisselvallige weer, hebben monsters unieke gedragspatronen in de Forbidden Lands. Zo heb je Doshaguma, die een roedel rondom een alpha vormen en kunnen Balahara's drijfzandvallen opzetten om Hunters in andere monsters mee te vangen. De Chatacabra gebruikt stenen en mineralen om zijn huid mee te verstevigen en zijn aanvallen nog harder aan te laten komen. Het is aan jou om de beste tactieken te verzinnen om deze monsters te verslaan. Let wel op dat je Rey Dau niet in het begin van je avontuur tegenkomt. Dit apex roofdier heeft zich volledig aangepast aan de Sandtide en slaat de elektriciteit van de storm op om super krachtige aanvallen mee te doen.

Om tot rust te komen en je gear aan te passen kan je naar een van je pop-up camps gaan. Je kan hier koken, je wapens upgraden en slapen om je stats weer te herstellen voor een nieuwe dag. Het is wel belangrijk dat je deze kampen op een veilige plek neerzet, want als een monster het vindt bestaat er een grote kans dat die vernield wordt en deze kampen zijn beperkt in aantal. Tijdens je avontuur is het ook mogelijk om stammen uit de Forbidden Lands tegen te komen, genaamd de Kunafa waarvan je de gebruiken en tradities kan leren kennen.

Net als de eerdere Monster Hunter-games heb je in Monster Hunter Wilds de keuze uit verschillende wapens. Hou je van Monsters direct aan te vallen of blijf je liever op een afstand. De game biedt meerdere gevechts-opties voor elke speelstijl. Bekijk Brams Monster Hunter Wilds Wapen Guide met een overzicht van alle wapens en hun functies. Als Hunter is het natuurlijk jouw taak om de monsters te verslaan en materialen van ze te verzamelen om je wapens en gear te verbeteren. Mocht je in een benarde situatie terecht komen, dan heb je de mogelijkheid om online de hulp in te schakelen van drie andere hunters of npc's als je liever offline speelt.

Na de gameplay overview kwam nog een 'nieuwe' trailer uit. Deze was grotendeels hetzelfde als die van de State of Play, maar had ook nieuwe beelden. Zo konden we zien dat de Yian Kut-Ku terugkeert in Monster Hunter Wilds. Het monster keert voor het eerst sinds Monster Hunter Generations terug in een mainline game.

Monster Hunter Wilds is vanaf 28 februari beschikbaar op de pc, Xbox Series X|S en PlayStation 5.

Bron: Capcom

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Monster Hunter Wilds

Ontwikkelaar:

Capcom

Uitgever:

Capcom

Release:

28 februari 2025

Reviewscore:

-

Platforms:

PC
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord