De Sims 5 aangekondigd als Project Rene

Geplaatst:
Aangepast: 18 oktober 2022 23:35

De dag waar liefhebbers van De Sims reikhalzend naar uit hebben gekeken is vandaag dan eindelijk aangebroken. Electronic Arts en Maxis hebben aangekondigd dat De Sims 5 officieel in ontwikkeling is.

Met de aankondiging dat De Sims 4 free-to-play werd, begon de geruchtenmolen al op volle toeren te draaien. Tijdens de vooraf aangekondigde Sims Summit is dan eindelijk het langverwachte vervolg op De Sims 4 uit de doeken gedaan. Veel fans hoopten na talloze uitbreidingen en updates al op een nieuw deel in de franchise en dat is nu uitgekomen. Er werd relatief een korte tijd aan De Sims 5 besteed tijdens de stream. Dat is ook niet zo vreemd, want ze zitten nog heel vroeg in het ontwikkelproces. De nieuwe game heet vooralsnog Project Rene en komt pas over een aantal jaren uit.

Echte gameplay werd er ook nog niet getoond. Wel een soort early build die het idee weergeeft van hetgeen Project Rene ons gaat bieden. Het moet nog makkelijker worden om je meubels en interieur tot in de kleinste details te customizen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van andere soorten kussen op een bepaalde bank of het vervangen van een patroon als je er op uitgekeken bent.

Een releasedatum blijft voorlopig nog uit, maar De Sims 5 - Project Rene dus - komt over een aantal jaar uit. In de tussentijd zijn Maxis en Electronic Arts voornemens de feedback van de fans te gebruiken bij het ontwikkelen van deze nieuwe Sims game. De game wordt wel crossplay, maar of De Sims ook naar de Nintendo Switch komt is niet bekend.

Bron: Electronic Arts
Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot De Sims 5 - Project Rene

Series

De Sims

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

-

Platforms

Pc

Releasewindow

NNB

Ontwikkelaar

Maxis

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord