Diablo krijgt een bordspel en TTRPG

Geplaatst:

Het verrassendste nieuws tijdens BlizzCon is toch wel de volgende aankondiging: Diablo krijgt namelijk een bordspel en een TTRPG. Je hebt straks helemaal geen pc meer nodig om in de wereld van Diablo te duiken.

Zowel het bordspel als de TTRPG laten nog even op zich wachten, want Glass Cannon Unplugged gaat Kickstarter inzetten voor de lancering van het bordspel. Dit betekent niet dat er geen samenwerking met Blizzard plaatsvindt, want ze hebben alle hulp gekregen om de lore en wereld goed over te brengen. Daarbij is niet alleen Diablo IV als inspiratie gebruikt, maar ook de oudere games. Je kunt het bordspel en de TTRGP los van elkaar spelen, maar ze vullen elkaar ook aan. Of je nu fan bent van TTRGP of niet, de voorkant van het boek ziet er erg goed uit, waardoor Diablo-fans het een mooi plekje in hun boekenkast kunnen geven. Ondertussen werd er tijdens BlizzCon ook de uitbreiding Diablo IV: Vessel of Hatred onthuld.

De tabletop van Diablo IV gaat in 2024 verschijnen. Voor het bordspel moeten we wachten tot 2025.

Bron: BlizzCon

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Diablo IV

Series

Diablo

Uitgever

Blizzard Entertainment

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

6 juni 2023

Ontwikkelaar

Blizzard Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord