FIFA 09

  • Ontwikkelaar EA Canada
  • Eerste releasedatum 3 oktober 2008
  • Platformen Pc , PlayStation 2 , PlayStation Portable , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo DS , Nintendo Wii
  • Genre Sport
  • Gameliner score

EA komt met FIFA 09-details

EA komt met nieuws over FIFA 09. De gigant maakte bekend dat bij het maken van het nieuwste deel uit de FIFA-reeks rekening zal worden gehouden 'met de specifieke hardware van de verschillende platforms, zodat voor elk platform een unieke gameplay-ervaring ontstaat'. Hiermee wordt onder andere gedoeld op het feit dat EA voor elk platform de besturing heeft aangepast.

Naar EA's zeggen is de basis-gameplay voor de PS3- en Xbox 360-versie op maar liefst 250 punten aangepast. Er zal een nieuwe animatietechnologie zijn die voor 'snellere reacties bij directe schoten en passes, snellere en gecontroleerde dribbels en een verbeterde balaanname' zorgt. Daarnaast zijn ook de physics van de spelers aangepast, waardoor duels, botsingen en tackles realistischer moeten overkomen. Het realisme moet ook meer naar voren komen door de introductie van scheids- en lijnrechters in de wedstrijd.

Nieuw is dat 'Speel als prof' - of 'Be a pro' - nu een volledige modus is in de game: 'Speel als prof: Seizoenen'. Hierin is het de bedoeling jouw zelfontworpen speler beter te maken gedurende een aantal seizoenen om hem uiteindelijk tot een legende om te toveren. De PSP- en DS-versie van de game bevatten nu ook de 'speel als prof'-modus.

De Wii-versie van FIFA 09 zal FIFA 09 All-Play heten, wat wil zeggen dat hij voor de hele familie geschikt is. Je kunt elf tegen elf spelen op de 'oude' manier, maar daarnaast kun je ook een meer arcade-achtige vorm spelen, inclusief de Wii-versie van de grote voetbalhelden. De Wii-versie zal een besturing krijgen die zal lijken op die van PES 2008 op de Wii. De besturing is aangepast voor de verschillende spelers: ben je een ervaren speler, dan kun je de uitgebreide besturing kiezen, ben je een beginneling, dan kun je voor de All Play-besturing kiezen met een simpelere besturing en een AI-hulp.

FIFA 09 komt aankomende herfst uit voor de PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, pc, Nintendo Wii, Nintendo DS en de mobiele telefoon.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?