Elden Ring is meer dan 25 miljoen keer verkocht

Geplaatst: 12 juni 2024 20:05
-

Fromsoftware mag een feestje geven - en niet omdat de Shadow of the Erdtree DLC bijna uit is. Elden Ring is namelijk meer dan 25 miljoen keer verkocht!

Dit maakt de ontwikkelaar bekend via haar social media kanalen. Ze danken de fans voor de passie en de steun. Elden Ring lanceerde op 25 februari in 2022 en is sindsdien een fenomeen in het gamelandschap te noemen. De actie/RPG-game van Fromsoftware veroverde allerlei awards en hoge reviewscores, maar van zo'n succes had de ontwikkelaar natuurlijk alleen maar kunnen dromen. Om een vergelijking te maken: de gehele Dark Souls-franchise verkocht ongeveer 35 miljoen exemplaren (27 miljoen in 2020). Elden Ring komt al in de buurt van dat nummer - en dat is pas één game. Het is even wachten wat de toekomst in petto heeft voor het relatief nieuwe universum van Fromsoftware, maar iets zegt mij dat we het laatste nog niet gezien hebben van Elden Ring. Zeker als je de felbegeerde uitbreiding, genaamd Shadow of the Erdtree, nog meerekent. Dus mocht je het nog niet gedaan hebben: je moet even Starscourge Radahn en Mohg, Lord of Blood verslaan. Anders kom je helaas die nieuwe content niet in, Tarnished!

Elden Ring is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles. De uitbreiding Shadow of the Erdtree arriveert op 18 juni.

Bron: Fromsoftware
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Elden Ring

Ontwikkelaar:

FromSoftware

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

25 februari 2022

Beste game van 2022

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord