Alles wat je moet weten over: Elden Ring Shadow of the Erdtree

-

We naderen een bijzonder moment in gameland. Het komt niet vaak voor dat er zo hartstochtelijk wordt uitgekeken naar een uitbreiding, maar dat is nu wel het geval met Elden Ring Shadow of the Erdtree. De release van Fromsoftware's felbegeerde expansie komt steeds dichterbij, maar veel spelers kampen nog met wat prangende vragen. In dit alles wat je moet weten-artikel vertellen we je de ins en outs van het Elden Ring-universum en wat je kunt verwachten van Shadow of the Erdtree. Rise, Tarnished!

Wat is Elden Ring Shadow of the Erdtree?

Het antwoord is vrij simpel: Elden Ring Shadow of the Erdtree is de eerste en tevens ook laatste uitbreiding voor Elden Ring. Het is een verlengstuk voor de actie/RPG. Je kunt dus rekenen op meer content in de vorm van nieuwe locaties, wapens, pantsers, personages en meer.

Wat is de releasedatum van Elden Ring Shadow of the Erdtree?

Op 21 juni lanceert Elden Ring Shadow of the Erdtree voor de pc, Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 en PlayStation 4.

Wat is het Land of Shadow in Elden Ring Shadow of the Erdtree?

We vertrekken uit The Lands Between om zo te arriveren bij het Land of Shadow. Dit is een gebied wat normaliter door de Erdtree verborgen werd, maar de Tarnished krijgt toegang tot het nieuwe gebied. Fromsoftware claimt dat het Land of Shadow ongeveer even groot is als Limgrave - het grootste gebied qua oppervlakte in Elden Ring - maar dat we ons ook mogen opmaken voor nieuwe legacy dungeons en dat de gehele bedoeling nog compacter aanvoelt.

Elden Ring Shadow of the Erdtree alles wat je moet weten 1

Wat is het verhaal in Elden Ring Shadow of the Erdtree?

Aangezien er pas één trailer is uitgebracht van de aankomende DLC, is dit wel een beetje giswerk, maar er zijn details bekend. We gaan in Shadow of the Erdtree op zoek naar Miquella. Deze demigod heeft zichzelf ontdaan van zijn vlees en Golden Lineage om zo naar het nieuwe gebied te kunnen reizen. Hij wacht op de Tarnished, want hij zoekt een beloofde lord voor aan zijn zijde. Echter, de reis zit vol met gevaren en geduchte opponenten.

Wie is Messmer the Impaler in Elden Ring Shadow of the Erdtree?

Over ontzagwakkende tegenstanders gesproken: Messmer the Impaler ziet en klinkt niet als een lieverdje. Deze eindbaas functioneert als één van de hoofdrolspelers in de expansie en komt dan ook veel voor in het promotiemateriaal. We weten nog niet dusdanig veel van Messmer, maar de connectie met Queen Marika is snel gemaakt. Hij claimt dat iedereen die zijn/haar licht is verloren snel de dood gaat ontmoeten. Zijn design hanteert het gebruik van slangen. Deze beesten werden gesymboliseerd als verraders in The Lands Between. Ook lijkt hij veel met pyromancy te werken - iets waar ook op neer gekeken werd door The Golden Order in Elden Ring.

Keren NPC's uit Elden Ring terug in Shadow of the Erdtree?

Vrij minimaal, volgens game director Miyazaki. We mogen ons vooral opmaken voor nieuwe gezichten. Waarom er maar zo weinig personages naar de DLC verkassen. Miyazaki vertrouwt de spelerbasis niet. Hij geeft aan dat hij denkt dat veel spelers de NPC's afslachten. En daar kan hij best wel eens gelijk in hebben.

Elden Ring Shadow of the Erdtree alles wat je moet weten 2

Krijgt Elden Ring Shadow of the Erdtree een apart levelsysteem?

De uitbreiding krijgt inderdaad een andere manier om je personages omhoog te levelen. Je gaat dan niet zoals normaal gesproken runes uitgeven om je spelerslevel omhoog te werken, maar je maakt gebruik van een apart systeem. Denk aan de attack power in Sekiro: Shadows Die Twice. Verdere details worden aangevuld, wanneer deze beschikbaar worden gemaakt.

Is er een Elden Ring Shadow of the Erdtree Collector's Edition?

Jazeker! Voor een adviesprijs van €249,99 kan dit verzamelobject van jou zijn. De speciale editie bevat de volgende onderdelen:

  • Een Shadow of the Erdtree-code voor het gewenste platform
  • Een 46-cm standbeeld van het personage Messmer the Impaler
  • Een artbook
  • Een downloadvoucher voor de originele soundtrack
  • Een mooie doos waar ze het inproppen

Let op! Een code voor de basegame van Elden Ring wordt niet inbegrepen.

Shadow of the Erdtree Collectors Edition

Keer jij terug naar de veelgeprezen actie/RPG wanneer Shadow of the Erdtree arriveert? Laat het ons weten in de comments. Verder nog vragen over Elden Ring en diens aankomende uitbreiding? Laat gerust van je horen!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Elden Ring

Ontwikkelaar:

FromSoftware

Uitgever:

Bandai Namco

Release:

25 februari 2022

Gameliner Awards:

Beste game van 2022

Reviewscore:

Platforms:

PC
PS4
XONE
PS5
XBS
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord