Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Elden Ring

  • Ontwikkelaar FromSoftware
  • Eerste releasedatum 25 februari 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , Open-World
  • Gameliner score

Elden Ring ontvangt verrassende BAFTA award

Elden Ring ontving onlangs een verrassende BAFTA award. De game kreeg namelijk de award voor beste multiplayer modus.

Elden ring werd maar liefst negen keer genomineerd, net iets minder vaak dan God of War: Ragnarök en evenveel als Stray. Al tientallen jaren voegt FromSoftware aan iedere game die ze maken een multiplayer modus toe, maar iedere keer weer krijgen ze hier veel kritiek op. Ook bij de Elden Ring multiplayer was dit weer het geval. Vergeleken met andere next-gen games mist de multiplayer toegankelijkheid, stabiliteit en balans. Dit wil niet zeggen dat de multiplayer modus slecht is, maar dat hij een award kreeg in de Best-Multiplayer categorie zal wel wat opgetrokken wenkbrauwen teweegbrengen. Hiermee versloeg de game onder andere medegenomineerden Call of Duty: Modern Warfare 2, FIFA 23, Overwatch 2, Splatoon 3 en Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge. Nu staat BAFTA er ook wel om bekend om tegendraads te zijn. Om maar een voorbeeld te geven: In 2017 versloeg What Remains of Edith Finch de populaire Breath of the Wild in de categorie Best Game. Tijdens de Game Awards in december werd Elden Ring wel GOTY.

Elden Ring is beschikbaar voor pc, PS4, PS5, Xbox One, en Xbox Series X/S.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?