FIFA 2009 weer realistischer?

Geplaatst: 11 mei 2008 14:40
Aangepast: 19 mei 2018 11:45
-

FIFA 09 moet, zoals we elk jaar weer horen, nóg realistischer worden dan de voorganger. Natuurlijk een prachtig streven, en nog prachtiger wanneer het ook daadwerkelijk lukt. Uit een speelsessie van Gamepro bleek waarom de komende footie uit EA's grootste voetbalreeks realistischer zal aanvoelen.

- Allereerst voelt de gameplay realistischer aan. Spelers dribbelen en passen soepeler en ook het fysieke contact is aangepakt. Daarnaast lopen de animaties van spelers gelikter en hebben de animaties invloed op de gameplay. Wanneer er bijvoorbeeld een sliding wordt gemaakt, maar het been waarop het meeste gewicht rust gemist wordt, dan kan de speler met de bal overeind blijven en verder rennen. Ook de keepers kunnen nu achter hun lichaam een actie proberen te maken, wanneer ze een schot verkeerd inschatten.

- Naast de gameplay is het strategische aspect aangepakt. Je kunt nu je eigen aanvals- en verdedigingstactieken instellen en in de game deze naargelang de situatie aanpassen. Je kunt hierbij ook de mate van agressie en het risico van de tactiek instellen.

- Ook Be a Pro is aanwezig. Het is deze keer mogelijk een eigen speler te maken en met hem verschillende games te spelen. Deze reeks games neemt vier seizoenen in beslag en biedt je de mogelijkheid jouw speler tot legende om te vormen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FIFA 09

Ontwikkelaar:

EA Canada

Uitgever:

Electronic Arts

Release:

3 oktober 2008

Pc, PlayStation 2, PlayStation Portable, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo DS, Nintendo Wii

Lees meer