Gameplay: Hogwarts Legacy gameplay onthuld tijdens State of Play

Geplaatst:

Hogwarts Legacy staat al een tijdje op de radar van veel Harry Potter-fans. Tijdens de State of Play is er een uitgebreide gameplay-presentatie van de actie/RPG gepresenteerd.

In Hogwarts Legacy sta je in de schoenen van een student die les volgt op het beroemde Hogwarts college. Hier leer je geen wiskunde, maar de kunsten van magie. Het leven van een student gaat echter niet altijd over rozen. Je gaat daadwerkelijk les volgen op Hogwarts. Zo ga je de basis van spreuken leren, maar ook het bereiden van magische drankjes komt aan de pas. Er zijn studenten in Hogwarts Legacy waarmee je bevriend kan raken. Je kan deze maatjes meenemen op je avonturen. Je eigen personage maak je zelf en je wordt verdeeld in één van de vier facties. Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw en Zwadderich, voor welke factie ga jij?

De combat in deze game gaat natuurlijk voornamelijk om het winnen van de spreukduels. Je neemt het op tegen "Dark Wizards" en goblins. Deze twee facties lijken een duistere samenwerking op te zetten, maar wat ze precies van plan zijn is nog onduidelijk. Het magische wilde leven is besmet met een mysterieuze kracht. De speler kan kiezen om deze wezens te helpen en te genezen. Spelers kunnen ook naar meerdere iconische locaties afreizen, om zo nieuwe materialen te verzamelen of te kopen. Hogwarts Legacy zit bomvol met andere side-content, zoals dungeons, puzzels in de school, het volgen van lessen, enzovoorts. Wanneer je deze content voltooid, kun je punten investeren om van jouw personage de tovenaar/heks van je dromen te maken. De volledige presentatie is hieronder te bekijken.

Hogwarts Legacy is beschikbaar tijdens de feestdagen van 2022 voor de pc, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4 en PlayStation 5. Hogwarts Legacy wordt dus niet uitgesteld naar 2023. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Bron: State of Play
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hogwarts Legacy

Series

-

Uitgever

Warner Bros. Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

10 februari 2023

Ontwikkelaar

Avalanche Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord