Gameplay: Street Fighter 6 showcase onthult demo en DLC

Geplaatst: 21 april 2023 10:15
Aangepast: 21 april 2023 10:57

Gisterenavond was er wederom een showcase te kijken en dit keer was het de beurt aan Capcom. De Street Fighter 6 Showcase omvatte ruim een uur aan informatie en toonde onder meer een demo en de plannen voor de DLC.

Laten we beginnen met het leukste nieuws, Street Fighter 6 krijgt namelijk een demo. Niet over een maand, maar gewoon nu! In de demo krijg je een voorproefje van de World Tour modus en kan je een variatie aan gevechten houden op de Fighting Ground. Tevens kan je van start met het aanmaken van jouw eigen avatar, die je een breed scala aan moves kunt aanleren. Deze avatar maak je niet voor saus, deze is namelijk te importeren in de uiteindelijke release. De Street Fighter 6 demo is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en PlayStation 5. Xbox One-, Xbox Series- en pc-spelers moeten helaas nog wachten. De demo verschijnt namelijk pas op 26 april voor deze platformen.

Naast de demo kwam er ook meer nieuws naar buiten over de toekomstplannen van Street Fighter 6. Capcom wil namelijk dat dit de competitieve fighting game gaat worden die we nog jaren gaan spelen. De Street Fighter 6 Year 1 DLC gaat vier vechtersbazen introduceren. Rashid (Street Fighter V), A.K.I. (Street Fighter 6 original), Ed (Street Fighter 4) en Akuma (Street Fighter II Turbo) versterken gaandeweg het jaar het roster. Uiteraard gaan deze nieuwkomers ook beschikbaar zijn in de World Tour Mode om zo extra verhaallijnen en lore te introduceren.

Over de World Tour Mode gesproken; het is voor eerst in de Street Fighter geschiedenis dat Capcom spelers loslaat in een semi open wereld. Dit is echter niet waar je al je tijd doorbrengt, om het verhaal te ontvouwen reis je namelijk (totally in Street Fighter fashion) de hele wereld over. De hub wordt echter ook bewoond door bekende vechtersbazen zoals Zangief en Chun-Li. Hier kan je vervolgens interactie mee hebben om zo bijvoorbeeld toegang te krijgen tot speciale missies en cosmetics.

De Street Fighter 6 demo is vanaf vandaag beschikbaar op de PlayStation 4 en PlayStation 5. De demo verschijnt op 26 april voor de Xbox One, Xbox Series en pc. De release van Street Fighter 6 staat momenteel gepland voor 2 juni 2023. Meer lezen over Street Fighter 6? Lees dan hier al ons Street Fighter 6 nieuws!

Bron: Capcom
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Street Fighter 6

Uitgever

Capcom

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2 juni 2023

Ontwikkelaar

Capcom

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord