Gerucht: Nieuwe Xbox Developer_Direct staat op de planning

Geplaatst:
Aangepast: 12 januari 2024 11:18

Het jaar is nog maar net begonnen en toch staat er - naar verluidt - al een showcase op het programma, namelijk een nieuwe Xbox Developer_Direct.

Diverse insiders komen naar buiten met het nieuws dat de groene gamegigant klaarstaat om het jaar goed af te trappen. De Developer_Direct showcase is een wat kleinschaliger evenement, waarin de diverse ontwikkelaars onder de hoede van Microsoft hun game mogen tentoonstellen. Vorig jaar mochten we bijvoorbeeld genieten van Minecraft Legends, Redfall en Forza Motorsport (2023). Xbox heeft flink wat games die bevestigd zijn voor 2024, maar waar we nog geen directe releasedata van weten. Denk hierbij aan Senua's Saga: Hellblade II, Towerborne, Avowed en meer. Ook staan er nog wat grote third-party titels te trappelen om uitgebracht te worden, zoals S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl. Het is even afwachten op bevestiging, maar er liggen in ieder geval grote kansen voor een knallende showcase.

Vorig jaar werd de uitmuntende Hi-Fi RUSH direct na de show uitgebracht. Nu wordt er gesproken over een nieuwe 'shadow drop', namelijk de nieuwste game van DoubleFine: KILN. De studio was al een tijdje bezig met deze titel, maar het project werd voor een tijdje stilgelegd om Psychonauts 2 te kunnen afwerken. Daarnaast gaan er zelfs geruchten rond dat Xbox van plan is wat first-party content naar nieuwe platformen te brengen. We gaan het meemaken!

Xbox Developer Direct 2024

Als de geruchten blijken te kloppen, mogen we genieten van de nieuwe Xbox Developer Direct in de week van 14 januari. Heb jij nog specifieke wensen? Laat het ons weten in de comments!

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord