Microsoft nam Bethesda over voor Starfield

Geplaatst:
Aangepast: 26 juni 2023 13:11

Phil Spencer zegt dat Microsoft Bethesda heeft overgenomen om te voorkomen dat Starfield een PlayStation-exclusive zou worden. Dit vertelde hij tijdens een hoorzitting voor de FTC's huidige zaak tegen Microsoft.

Bethesda had al een tijdsgebonden deal met Sony gesloten voor twee van haar andere games, waardoor deze tot een jaar na de release niet naar de Xbox zouden komen. Dit waren Deathloop en Ghostwire: Tokyo. Sony had volgens Spencer de eerste gesprekken gestart om Starfield exclusief naar de PlayStation-console te brengen. Phil Spencer claimt dat Xbox niet in een positie terecht kan komen, waarin gamecontent de Xbox-consoles blijven overslaan. Xbox staat volgens hem derde - achter Nintendo en Sony's PlayStation - en heeft te maken met Sony als een 'agressieve concurrent' die probeert de marktwaarde van Xbox aan te vallen.

Spencer legde aan de rechtbank uit dat het uitbrengen van games op beide consoles geld in het laatje bracht van Sony, die het vervolgens samen met andere middelen gebruikte tegen de concurrent. Iedere keer dat Microsoft een game uitbrengt op de PlayStation, vangt Sony 30% van de omzet van die game, aldus Spencer. Daarnaast sprak hij uit dat Sony hun inkomsten gebruikt om het aandeel van Xbox op de markt te verminderen. Volgens Spencer is het voor Xbox daarom al twintig jaar niet mogelijk om eerlijk met PlayStation te concurreren.

Microsoft Starfield 1

De eerste game van Bethesda die niet naar de PlayStation is gekomen sinds de overname, is Redfall.

Bron: The Verge

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starfield

Series

-

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox Series

Releasewindow

6 september 2023

Ontwikkelaar

Bethesda Game Studios

Gameliner Awards

Best of gamescom 2023

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord