NetEase heeft Quantic Dream gekocht voor 100 miljoen

Geplaatst:

De Chinese game uitgever NetEase heeft de Franse ontwikkelaar Quantic Dream overgekocht voor zo'n 100 miljoen euro. Dit is de eerste stap van de internationale plannen van NetEase.

Quantic Dream is de ontwikkelaar achter games zoals Detroit: Become Human, die in totaal meer dan 8 miljoen keer verkocht is wereldwijd, Beyond: Two Souls en Heavy Rain. Het is de eerste Europese studio die onderdeel wordt van de Chinese uitgever. Insider Gaming ontdekte onlangs nieuwe informatie over deze aankoop. Volgens hun bronnen heeft NetEase Quantic Dream gekocht voor ongeveer 100 miljoen euro. Daarnaast onthulden deze bronnen dat David Cage, de oprichter en CEO, samen met familieleden een aandeel van 51% in Quantic Dream had. Dat betekent dat zijn uitbetaling waarschijnlijk in de buurt van 50 miljoen euro lag. NetEase is serieus met zijn investeringen in het maken van triple-A games. Het bedrijf investeerde 100 miljoen dollar in Bungie. Daarnaast deden ze een strategische investering in Behaviour Interactive en openden ze nieuwe studio's zoals Nagoshi's en het in Seattle gevestigde Jar of Sparks en namen Suda's Grasshopper Manufacture over.

Netease quantic dream1

Quantic Dream werd al in augustus 2022 overgenomen door NetEase, maar er zijn nu meer details naar boven gekomen over de deal.

Bron: Twitter

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Detroit: Become Human

Series

-

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4

Releasedatum

25 mei 2018

Ontwikkelaar

Quantic Dream

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord