Ook bij Telltale vallen er ontslagen

-

Ook bij Telltale zijn er ontslagen gevallen. Dit wordt bevestigd via een statement van de gameontwikkelaar.

De game-industrie lijkt door een moeilijke periode te gaan. Waar er begin dit jaar ook al enorm veel ontslagen vielen in de tech-industrie, lijkt dit overgenomen te worden door de game-industrie. Telltale is er ook de dupe van. Ze geven via een statement aan dat ze door de huidige marktomstandigheden een gedeelte van hun team moesten loslaten. Ze willen de getroffenen graag ondersteunen en hopen dat ze kunnen blijven werken aan het maken van verhalende games. Ondanks het bijzonder treurige nieuws geeft Telltale aan dat alle projecten nog steeds in ontwikkeling zijn. Een tijdje geleden bracht Telltale de volledige versie van The Expanse uit. Ze werken onder andere nog steeds aan The Wolf Among Us 2.

Dit nieuws komt midden in de aanhoudende golf van ontslagen in de videogame-industrie, waarbij verschillende grote studio's dit jaar te maken hebben met personeelsinkrimpingen. Zo leerden we dat Team17 banen schrapt, Epic Games personeel ontslaat en ook bij Naughty Dog er problemen heersen.

Bron: Telltale
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord