Outer Wilds

  • Ontwikkelaar Mobius Digital
  • Eerste releasedatum 30 mei 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Open-World
  • Gameliner score -

Outer Wilds wint best game tijdens 2020 BAFTA Games Awards

Tijdens de 2020 BAFTA Games Awards zijn er genoeg prijzen gevallen. De belangrijkste prijzen gingen echter naar de avonturengame Outer Wilds.

Outer Wilds won diverse awards. De grootste prijs was uiteraard dat ze tot winnaar bekroont werden voor beste game. Naast die award wonnen ze ook de prijs voor beste game design en origineel bezit. Ze namen het op tegen Control, Luigi's Mansion 3, Sekiro: Shadows Die Twice, Goose Simulator en Disco Elysium. De laatste genoemde pakte ook wat prijzen mee op het gebied van beste debuut game en verhaal. Vele andere games vielen nog in de prijzen, maar voor de volledige lijst moet je even bij de bron kijken.

Outer Wilds is nu beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One, ook via Xbox Game Pass. Outer Wilds komt binnenkort naar Steam.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?