PlatinumGames krijgt bijval in Bayonetta 3 geschil

Geplaatst:
Aangepast: 19 oktober 2022 17:11

De Bayonetta 3 controverse, we hebben het er al een tijdje over en het einde lijkt nog niet in zicht. Met Hellena Taylor - de originele stemactrice van Bayonetta - en PlatinumGames lijnrecht tegenover elkaar ontstaan twee kampen. Velen lijken zich op social media achter de Britse stemactrice te scharen, maar er klinkt nu ook geluid vanuit de achterban van PlatinumGames.

Diverse bronnen zouden namelijk de claims van Hellena omtrent haar gage voor Bayonetta 3 tegenspreken. Waar de onthutste en ernstig beledigde Taylor spreekt van een all-in bedrag van 4000 dollar, noemen deze bronnen eenzelfde bedrag... per sessie van vier uur. In een verslag van Bloomberg spreken diezelfde bronnen ook over een overeenkomst van minstens vijf sessies.

Bayonetta

Ineens hebben we het dus over een gage van 20.000 dollar, significant hoger dus. Maar ook daar zou Taylor naar verluidt geen genoegen mee hebben genomen. In het Bloomberg verslag valt namelijk terug te lezen dat de actrice op zoek was naar een zes-cijferig salaris, plus royalties. "Een absolute leugen en bespottelijk". aldus Taylor tegenover VGC.

Intussen speelt Jennifer Hale - de nieuwe stem van Bayonetta - voor Zwitserland in de gehele affaire. In een tweet gaf ze aan zich altijd hard te maken voor een passend salaris en solidair te zijn richting al haar collega's, maar daar bleef het dan ook bij. Iets met een Non-Disclosure Agreement.

Bron: Bloomberg
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Bayonetta 3

Series

Bayonetta

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

28 oktober 2022

Ontwikkelaar

PlatinumGames Inc.

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord