Schrijver van S.T.A.L.K.E.R. overleden met 66 jaar

Geplaatst: 7 december 2020 14:11
Aangepast: 7 december 2020 14:26
-

De scriptschrijver van de survival horror S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, Ivanov Sergey Nikolaevich, is overleden op 66 jarige leeftijd.

Ivanov werd in 1954 geboren in Kiev en was niet altijd van plan om een creatief beroep te gaan nemen. Hij hield van stripboeken en science-fiction en was een grote fan van Boris Stern, een schrijver uit de Sovjet-Unie die van alles schreef. Van sprookjes tot satire. Ivanov studeerde af aan de Donetsk National University in Oekraïne, voor de richting toegepaste wiskunde. Terwijl video games langzaam op begonnen te komen, kreeg Ivanov steeds meer interesse in creatief schrijven. Hij kwam zelfs in kranten en tijdschriften terecht met zijn verhalen. Zo kwam hij uiteindelijk als scriptschrijver terecht bij ontwikkelaar GSC Game World in 1991. Ivanov was een belangrijke link tussen Sovject science-fiction en de game industrie in Oekraïne. Zonder hem zouden we het zonder een steengoede survival horror moeten doen, waarvan er een nieuw deel op de planning staat voor 2021. Rust zacht, Ivanov.

S.T.A.L.K.E.R. 2 staat op de planning voor 2021.

Bron: Gamingbible

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Ontwikkelaar:

GSC Game World

Uitgever:

THQ Nordic

Release:

23 maart 2007

-

Pc

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord