Steam introduceert proefversies van anderhalf uur

Geplaatst:

Een game op Steam kopen om achteraf tot de conclusie te komen dat 'ie ruk is, daar zit niemand op te wachten. Tot op heden bood Steam altijd netjes de optie tot restitutie, mits je de game niet meer dan twee uur gespeeld hebt en binnen de afgelopen twee weken hebt aangeschaft via Valve's platform. Maar dat betekende dus ook dat je al onkosten had gemaakt, en daar worden sommige pc-gamers zuur van, vooral wanneer een game echt naadje is. Dankzij Valve is de oplossing nu binnen handbereik: proefversies van 90 minuten.

Het fijne van zo'n proefversie is dus dat je de knip nog niet hoeft te trekken. Je hengelt de game binnen, begint te spelen en na anderhalf uur zegt Steam dat je twee keuzes hebt: kopen of de-installeren. Hartstikke handig.

Dead Space 2023 screenshot

Nu is het wel zo dat Steam niet direct elke game van een proefversie gaat voorzien. Samen met uitgevers gaat Valve eerst een beetje aangluren hoe alles loopt, beginnend met EA, die per heden een proefversie van de Dead Space remake op Steam heeft gezet. Dat EA hierin een pionier vormt is enigszins logisch, gezien de uitgever niet onbekend is met het aanbieden van proefversies via diens eigen client, EA Play. Maar goed, dat vereist wel een abbo en de Steam proefversies zeuren daar niet om.

Als je het mij vraagt is dit een heel fijne toevoeging. Hiermee vermijden we weer een hoop digitaal papierwerk wanneer we weer eens een defecte pc-game zoals Star Wars Jedi: Survivor of The Last of Us Part 1 aanschaffen. Het is dan wel weer jammer dat deze titels nog niet te proberen vallen. Maar goed, wat niet is kan nog komen.

Bron: Steam
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Dead Space (2023)

Series

Dead Space

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

27 januari 2023

Ontwikkelaar

Motive Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord