The Last of Us draait niet echt jofel op pc

Geplaatst: 29 maart 2023 16:00
Aangepast: 11 februari 2024 17:05

De launch van The Last of Us lijkt op Steam niet echt lekker van start te zijn gegaan. Waar Naughty Dog gewoonlijk de hemel in wordt geprezen om diens kwalitatief niveau (los van de persoonlijke meningen rondom The Last of Us: Part II), krijgt het ditmaal een flinke draai om de oren van de Steam-community. Maar goed, dat was te verwachten wanneer je de redenen leest.

Kijk, The Last of Us is een game waarvan men iedere keer riep dat het zo'n beetje het maximale uit de console trok. Dat was op de PS3 al zo en op de PS4 was de remaster ook al veeleisend. Ook de recente - en om noodzaak bekritiseerde - remake vraagt wel wat van je PlayStation. Dat de game dan ook wat van je pc vraagt, dat is niet geheel verrassend.

Dat neemt niet weg dat de pc community toch een tikkeltje teleurgesteld is in de staat waarin de pc-versie van The Last of Us: Part I verkeert. Sterker nog, de gebruikersrecensies zijn 'grotendeels negatief'. Gamers rapporteren een tranentrekkende optimalisatie, waarbij 'medium' settings al 8GB aan VRAM vreet en 100% van je CPU trekt... in het menu. En dat is wanneer je game niet crasht.

Naughty Dog is er inmiddels al van op de hoogte en belooft beterschap. Men is volop bezig met het verwerken van de klachtenregen en de zaken aan het prioriteren.

Dat verklaart misschien ook meteen waarom Metacritic-recensenten nog geen review-exemplaren hebben ontvangen en er dus nog geen Metacritic-score van The Last of Us: Part I op pc is. Ik weet zeker dat het allemaal de schuld is van Microsoft, die vast middels Windows deze prachtige PlayStation-game extra buggy maken.

Bron: Steam
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Last of Us Part 1

Uitgever

Sony

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5

Releasedatum

2 september 2022

Ontwikkelaar

Naughty Dog

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord