Dead Space (2023)

  • Ontwikkelaar Motive Studios
  • Eerste releasedatum 27 januari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Horror
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Dead Space (2023)

Het horrorgenre is het thuisfront van vele iconische franchises. Weet je welke serie we al een tijdje niet in actie hebben gezien? Dead Space. Ja, we hadden natuurlijk The Callisto Protocol, maar we gaan binnenkort aan de slag met de remake van de game waar het allemaal bij begon. Vandaag vertel ik je alles wat je moet weten over Dead Space (2023)!

Wat is Dead Space (2023)?

Dead Space is een third-person shooter en sci-fi horrorgame. Je speelt als ingenieur Isaac Clarke die op zoek is naar zijn vrouw. Je gaat met een crew naar een mijnbouwschip, genaamd de USG Ishimura. Al snel ontdek je dat er niet veel meer over is van de vermiste crew. De necromorphs hebben de boel overgenomen. Isaac zal de strijd tegen de gemuteerde nachtmerriewezens moeten zien te overleven.

Is de Dead Space remake hetzelfde als het origineel?

Ja en nee. De Dead Space remake blijft trouw aan het origineel. Het respecteert de visie van diens voorganger en we volgen hetzelfde plot. De remake biedt echter verbeteringen aan op het gebied van audio, graphics, atmosfeer en gameplay. Volgens de ontwikkelaar Motive kunnen we zeker wat nieuwe content verwachten.

Hoe lang is de Dead Space remake?

Het is nog niet precies bekend hoe lang het duurt om de Dead Space remake uit te spelen. Het origineel, waar de remake uiteraard op gebaseerd is, duurt gemiddeld 11 uur om te voltooien. Aangezien de Dead Space remake iets meer content heeft, kan het zijn dat de speeltijd iets langer is. Om de game 100% uit te spelen, is menig gamer vaak twintig uur bezig. De achievements van de Dead Space remake zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, dus wellicht dat er ook hier wat verandering in komt.

Wat voor gameplay heeft Dead Space (2023)?

Isaac Clarke moet zijn gereedschap gebruiken om heelhuids te ontsnappen. Je zult dus veel moeten schieten. De monsters zijn echter niet op de meest reguliere manier te verslaan: je moet ze ontleden. Armen, benen, hoofden - het maakt allemaal niet uit, zo lang het maar gescheiden kan worden. Daarnaast moet je in Dead Space erg goed letten op je middelen. Ammunitie en gezondheidspakken zijn schaars.

Wanneer komt Dead Space (2023) uit? Wat is de releasedatum?

De Dead Space remake komt uit op 27 januari.

Voor welke platformen komt Dead Space (2023) uit?

Dead Space wordt uitgebracht voor de current-gen consoles. Dit wil zeggen dat de game speelbaar is op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S. De Dead Space remake is niet beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De titel van EA komt ook uit op de pc. Je kunt de game aanschaffen via Steam, de Windows Store en Epic Games Store. Wanneer je de Dead Space remake vooraf bestelt, krijg je Dead Space 2 erbij.

Dead Space Remake alles wat je moet weten

Welke edities zijn er van Dead Space (2023)?

De standaard editie van Dead Space geeft je toegang tot de game. De deluxe editie geeft je wat extra content: vijf exclusieve cosmetische items worden dan beschikbaar gemaakt. Er is ook nog een verzamellaarseditie. Deze gaat je al gauw honderden euro's kosten. Je krijgt daarbij de game en de deluxe editie content. Je krijgt ook een draagbare Dead Space helm, de Dead Space soundtrack op cd, een steelbook, stickers, posters, een beeldje van de Marker en patches. Deze editie moet echter vanuit de Verenigde Staten worden geleverd en wordt pas verstuurd nadat de game is uitgebracht.

Is Dead Space (2023) eng?

Dead Space is vooral heel intens. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel ervaring je hebt met horrorgames, maar Dead Space is niet de engste game die er is. Het is echter wel ontzettend heftig en de game is niet bang om met bloed en ingewanden te strooien. Ook kan de game nogal luid zijn, puur om de speler flink te doen schrikken. Dead Space heeft een PEGI-18 rating, voornamelijk dus door de intensiteit.

Heeft Dead Space (2023) multiplayer/co-op?

Nee, de Dead Space remake heeft geen multiplayer. Het avontuur moet je in je eentje beleven. De laatste keer dat Dead Space co-op had, was tijdens de gebeurtenissen van Dead Space 3.

Dead Space (2023) screenshots:

Zo, nu weet je hopelijk genoeg over de aankomende Dead Space remake. Ben je overtuigd en haal je de horrortitel in huis? Of blijf je liever bevend in je fort opgebouwd uit slaapkamerkussens? Laat het ons weten in de comments! Ik ben in ieder geval klaar om terug te keren naar de USG Ishimura om menig wandelgang onveilig te maken met mijn plasma cutter. Ja, Necromorphs - bring it on ya freaks!

Ben jij nou benieuwd hoe wij dachten over de originele trilogie? Check dan hier de Dead Space review, Dead Space 2 review en Dead Space 3 review.

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?