Subnautica 2 is een live-service game met co-op

Geplaatst:
Aangepast: 8 februari 2024 15:55

Het vervolg op Subnautica vaart een hele andere course dan verwacht. Volgens uitgever KRAFTON wordt de survivalgame verrijkt met co-op en live-service.

Dit laat KRAFTON weten middels een update uit het financieel rapport van afgelopen jaar. Subnautica 2 wordt een 'multiplayer sequel' genoemd. De survivalgame kan natuurlijk ook alleen gespeeld worden, maar deze keer is er tevens ruimte voor maximaal vier spelers. Het origineel had deze functie niet. Het aankomende deel speelt zich af op een nieuwe alien-planeet, waarin spelers de vele geheimen mogen gaan ontdekken. KRAFTON laat verder weten dat Subnautica 2 gezien wordt als een GaaS-titel - oftewel het krijgt te maken met diverse live-service elementen. Zo hoopt de uitgever de herspeelbaarheid van de game verder te verbeteren. Tot slot wordt er onthuld dat Subnautica 2 gaat draaien op de Unreal Engine 5.

Zit jij te wachten op 'The Next Subnautica' met multiplayer?

Bron: KRAFTON
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Subnautica

Series

-

Uitgever

Unknown Worlds Entertainment

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

23 januari 2018

Ontwikkelaar

Unknown Worlds Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord