Check hier alle Tokyo Game Show 2023 content

Splatoon 3

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 9 september 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Third-Person Shooter
  • Gameliner score

Trailer: Splatoon 3 Direct brengt veel nieuwe informatie

Nintendo kondigde een aantal dagen geleden de Splatoon 3 Direct aan. Vandaag spatte de Splatoon 3 presentatie van de beeldschermen en werd er veel nieuws onthuld.

De presentatie nam in totaal zo'n dertig minuten in beslag. Deze tijd was ook wel nodig om al het nieuws dat ze in petto hadden te kunnen brengen. Veel van wat je kent uit de vorige games komen terug. Zo bevat Splatoon 3 alle gamemodi uit Splatoon 2, zijn er onder de twaalf maps veel die terugkeren uit Splatoon 1 en 2 en zijn ook weer een aantal specials te gebruiken die we kennen uit het vorige deel. Ook is er veel nieuws te ontdekken in Splatoon 3. Table Turf Battle is een in-game Splatoon kaartspel. Splatfest bestaat voortaan niet uit twee, maar uit drie teams. Daarbij zijn er ook nieuwe Idols onthuld. Callie en Marie, ook bekend als de Squid Sisters (Splatoon 1) en Pearl en Marina, samen Off The Hook, (Splatoon 2) maken in dit vervolg plaats voor Deep Cut, bestaande uit Frye, Shiver en Big Man.

Als je naast de game ook nog fysiek spul wil van Splatoon 3, dan kan dat. Er zijn namelijk drie nieuwe Splatoon amiibo in aantocht. Nintendo heeft ook nog grootse post-launch plannen. De game wordt namelijk zeker twee jaar ondersteund met cosmetische items. Er staat voor Splatoon 3 na launch een grote betaalde uitbreiding in de planning, waarbij in de teaser - volgens onze Splatoonoloog Nils - silhouetten te zien zijn van Pearl en Marina. Ook kun je na launch nieuwe modi, maps, voorwerpen en wapens verwachten. Ook voordat de game uitkomt hoef je niet stil te zitten, want op zaterdag 27 augustus kun je alvast aan de slag met Splatfest. Mocht je echt alles nog even na willen kijken, dan kun je de presentatie hieronder terugkijken.

Splatoon 3 staat gepland voor een release op 9 september en komt uit voor de Nintendo Switch. Je kunt de game in stijl spelen als je de Nintendo Switch OLED Splatoon 3 Edition aanschaft welke vanaf 26 augustus beschikbaar is.

BRON Nintendo

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?