Review: Marvel's Spider-Man Remastered - Mooier dan ooit Pc

Geplaatst: 10 augustus 2022 17:00
-

Alhoewel ik eigenlijk al even klaar ben met al het geweld van Marvel, kan ik altijd wel wat tijd vrijmaken voor onze favoriete buurtwacht, Spider-Man. Het personage heeft iets onschuldigs en brengt mij terug naar de jeugd in onderbroek toen alles gewoon nog een beetje relaxt was. Geen gigantische multiverse of ge-phase 4, maar gewoon fun met een vermakelijk verhaal. Vier jaar geleden konden jullie al genieten van mijn Marvel's Spider-Man review, maar nu is de game dan ook eindelijk beschikbaar op de pc. Nu heb ik een redelijke krachtpatser staan en ik kon dan ook niet wachten om deze game een slinger (ha, get it!) te geven. Zit jij nog te twijfelen om Marvel's Spider-Man (opnieuw) in huis te halen? Lees dan snel verder in deze Marvel's Spider-Man pc review!

Marvels SpiderMan pc Review

Remaster of port?

Ik ga je niet al te veel vervelen met het verhaal, een goede beschrijving is nog altijd te lezen in mijn review van Marvel's Spider-Man voor de PlayStation 4. Peter Parker is al even de befaamde superheld en tackelt direct aan het begin van de game de Kingpin. Dit geeft ruimte voor andere superschurken die aan de macht willen komen. Wat volgt is een bijzonder vermakelijk verhaal dat meeslepend is van begin tot eind. Dat doen we natuurlijk in New York waar Spider-Man werkelijk tot zijn recht komt. De webslingeraar schiet weer fantastisch tussen de wolkenkrabbers door en de stad is nog altijd bijzonder aangenaam om te bezoeken.

De pc-release heeft vier jaar op zich laten wachten, maar Spider-Man is dan eindelijk beschikbaar voor non-PlayStation-spelers. Van origine is Spider-Man afkomstig uit de stallen van Insomniac Games, maar het is Nixxes Software die deze port produceert. Belangrijk om te weten is dat deze versie geen nieuwe content bevat. Wel is dit een (semi) compleet pakket waarbij "The City That Never Sleeps" is inbegrepen. Kortom, je kunt direct aan de slag met de The Heist-, Turf Wars- en Silver Lining-DLC. Daarnaast is de game gewoon net iets mooier dan zijn originele PlayStation 4-versie, maar dat is natuurlijk sterk afhankelijk van de pc waar je op speelt. De game is volledig geoptimaliseerd voor het gebruik van de DualSense-controller en deze kan je dan ook gewoon gebruiken op de pc. Daarnaast zijn er flink wat sliders bijgekomen, zo kan bijvoorbeeld de raytracing niet ontbreken zodat je de reflecties in de ramen real-time ziet veranderen. Daarnaast is het bijvoorbeeld ook mogelijk om het aantal weggebruikers en voetgangers op- of af te schalen. Dit komt echter niet zonder gevolgen…

Marvels SpiderMan pc Review1

Overkill, een echte superschurk

Is Spider-Man voor de pc een slechte game? Nee, absoluut niet. De game ziet er fantastisch uit en speelt heerlijk weg. De stad ademt en ziet er beter uit dan ooit tevoren. Mijn beest van een pc had op momenten echter wel enige moeite met het draaien van de game in de allerbeste settings. Op zich niet vreemd, want de game heeft flink wat in huis. Daarnaast ben ik op de hoogte gebracht dat er nog flink wat updates aan gaan komen voor de daadwerkelijk release zodat de game beter overweg kan met de GPU’s. Zo is de NVIDIA DLSS nog niet volledig geoptimaliseerd. Dat betekent dat je vooraf dus behoorlijk dient te tweaken in je settings om de optimale modus te vinden. Op zich ook geen ramp, het terugschroeven van bijvoorbeeld het aantal voetgangers komt de game namelijk alleen maar ten goede. Dit viel voornamelijk op toen ik een prullenbak naar een vijand slingerde en vervolgens dertig man met dezelfde animatie naar de grond zag duiken. De game geeft je de sleutels tot alle settings en dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Zo zijn er meerdere opties wanneer het aankomt op de raytracing voor reflecties. Zet je deze op zeer hoog, dan is de draw distance van de weerspiegeling erg groot. Zo zie je de voetgangers, voertuigen en gebouwen real-time reflecteren, maar daar offer je wel weer performance voor op.

Belangrijk om te weten is dat ik de game al een flinke tijd voor de release heb kunnen spelen. Lang niet alles verliep vlekkeloos tijdens mijn speelsessies, zo kwam ik aardig wat audio stutters tegen die je even uit de ervaring haalden. Er is echter flink gepatcht en ik kan dan ook vermelden dat de game inmiddels een stuk beter loopt. Zo ben ik bijvoorbeeld geen audio stutters meer tegengekomen. Dat gezegd hebbende, er zaten nog wel wat vreemde gameplay glitches in. Zo bleef ik bijvoorbeeld al binnen een paar minuten horizontaal aan een railing hangen en heb ik regelmatig vast gezeten achter objecten. Het is allemaal niet gamebreaking en zal er vast en zeker uit ge-patcht worden, maar het is wel een klein smetje op de ervaring. De grootste smet op deze game vind ik het ontbreken van de Spider-Man: Miles Morales-uitbreiding/ game. Onze Spider-Man: Miles Morales review geeft de game een lovend cijfer en het had dan ook fantastisch geweest als ze van deze pc-uitgave een ultieme versie hadden gemaakt. Spider-Man: Miles Morales verschijnt overigens wel op de pc, maar komt wederom te boeken als een seperate game. Een gemiste kans als je het mij vraagt.

Marvels SpiderMan pc Review2

Het eindoordeel van Rudy Wijnberg

Marvel’s Spider-Man is eindelijk speelbaar buiten de PlayStation-omgeving en dat is reden voor een feestje. De game ziet er fantastisch uit en speelt bijzonder lekker weg. Mijn originele review bekroonde de game met vijf sterren en ook deze uitgave is een fantastische ervaring. De game ziet er fantastisch uit en de nieuwe functionaliteiten voegen daadwerkelijk iets toe. Ik ben wat vreemde gameplayglitches tegengekomen, maar dat kan ik door de vingers zien. Veel van de overige problemen die ik ben tegengekomen zijn inmiddels opgelost, maar er dienen nog wel wat updates te worden doorgevoerd zodat de GPU’s wat beter overweg kunnen met deze game. Deze uitgave beschikt over alle DLC’s, maar bevat helaas geen Spider-Man: Miles Morales. Zonde, want dat had deze versie kunnen bekronen tot de ultieme editie. Verwacht overigens geen compleet nieuwe ervaring, dit is namelijk exact dezelfde game als de PlayStation 4-versie, alleen dan wat mooier. Ken je de game dus al, dan heeft deze versie weinig toegevoegde waarde. Heb je echter geen PlayStation in huis, dan moet je deze game gewoon spelen.

    Uitmuntend
  • Ziet er beter uit dan ooit tevoren
  • Blijft een goede game
  • Heerlijk verhaal
  • Een klassieker in ieder opzicht
  • Kan nog optimalisatie gebruiken
  • Voegt weinig toe aan het origineel
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Marvel's Spider-Man

Ontwikkelaar:

Insomniac Games

Uitgever:

Sony Interactive Entertainment

Release:

7 september 2018

Pc, PlayStation 4, PlayStation 5

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord