Red Steel 2

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 25 maart 2010
  • Platformen Nintendo Wii
  • Gameliner score

Review: Red Steel 2 - Nintendo Wii

Normaal gesproken bespreek je bij de recensie van een tweede deel ook even snel nog het eerste deel. De goede en slechte punten uit de originele versie komen aan de orde en hiervan bekijk je of deze verder zijn verbeterd in het nieuwe deel. Voor Red Steel 2 maak ik een uitzondering. Ik ga het niet hebben over het eerste deel. Dit staat voor mij gelijk aan appels en peren vergelijken. Ubisoft heeft de stoute schoenen aangetrokken en is moedig geweest om voor Red Steel 2 het over een totaal andere boeg te gooien. Wat daarvan terecht is gekomen lees je in deze review.

Knallende opening

Red Steel 2 begint meteen al spectaculair. Onze "held" wordt wakker, in de brandende zon, met een touw om zijn armen. Even later rijd er een motor keihard weg en wordt de held meegetrokken. Uiteindelijk weet hij te ontsnappen aan de agressieve motorrijder en is hij terug in de stad, waar hij ooit verbannen werd, het postapocalyptische Caldera. In Caldera zijn alle stamgenoten van de held, de Kusagari, vermoord door het tuig van de The Jackals, welke onder leiding staan van de sadistische Payne. Payne legt weer verantwoording af aan de krijgsheer Shinjiro, die uit is op de krijgsgeheimen van de Kusagari. Het is dus de taak van de held geworden om met Shinjiro af te gaan rekenen en zijn stamgenoten te wreken. Dit hoeft hij niet in z'n eentje te doen, want er wacht hulp van drie personen; meester Jian, oud-sheriff Judd en de mooie Tamiko, die veel kennis heeft van de laatste technologische ontwikkelingen.

Vechten met wapen en zwaard

De kern van Red Steel 2 draait om het vechten met je katana (zwaard) en, in mindere mate, je wapen. Natuurlijk krijg je naarmate je verder komt de mogelijkheid om tegen betaling betere zwaarden en wapens te bemachtigen, maar als de besturing niet lekker is dan heeft het allemaal weinig zin. Gelukkig is dit niet voor Red Steel 2 het geval, integendeel zelfs. Door middel van de Wii MotionPlus, de accessoire die voor nauwkeurigere bewegingen zorgt, werkt de besturing en daarmee het zwaardvechten een stuk lekkerder en misschien wel realistischer. Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van de Wii MotionPlus, want zonder is Red Steel 2 niet speelbaar.

De Wii MotionPlus registreert zeer nauwkeurig jouw bewegingen. Sla je hard dan richt je meer schade toe aan je tegenstander. Maar het heeft geen zin om als een dolledwaas tekeer te gaan. Ten eerste raak je er uitgeput van en ten tweede leer je tijdens de game ook nieuwe bewegingen, als het ontwijken, blokkeren en steken, om zo efficiënt mogelijk je tegenstander om zeep te helpen. Naast de fysieke bewegingen krijgt de held ook de mogelijkheid om gebruik te maken van mysterieuze krachten als The Bear, The Cobra en The Eagle om vervolgens aardbevingen te veroorzaken, op meerdere vijanden tegelijk te schieten of de tegenstanders in de lucht te slingeren. Deze krachten behoren tot het erfgoed van de Kusagari.

Qua gameplay zit het bij Red Steel 2 dus dik in orde en leer je op een prettige manier tijdens het verder komen in de game nieuwe bewegingen. Deze worden getoond door een vrouw met de WiiMote en Nunchuk in haar handen aan de linkerkant van het scherm. Misschien heeft het weinig met de sfeer te maken, maar dat is niet erg. Het belangrijkste is om te zien hoe je moet bewegen en dat wordt op een duidelijke manier vertoond.

Op zoek door Caldera

De stad waar het verhaal zich afspeelt heet Caldera en ziet er uit als een postapocalyptische spookstad. Deze stad is geheel in cell-shaded stijl ontworpen en dat zorgt voor een futuristisch en duister sfeertje, ondanks de felle kleuren.

Door middel van verschillende missies, die je krijgt opgedragen door je drie metgezellen, doorloop je het verhaal. Een missie accepteer je op bepaalde plekken in Caldera. Dit kan bij de sheriff op het bureau zijn of in het casino. Vandaar ga je je pad vervolgen en naar buiten om de missie uit te voeren. Wanneer je de missie goed hebt uitgevoerd, en daarbij een boel vijanden hebt afgemaakt, dien je weer terug te keren naar de plek waar je de missie hebt aangenomen. Een klein kaartje rechtsboven het scherm verteld je hoe je moet lopen.

Geniet er maar van, want het geeft je de mogelijkheid om uit te rusten en onderweg nog wat geld en kogels op te sprokkelen door tonnen, kisten en vuilniszakken kapot te slaan. Deze staan overal en daartussen zie je soms ook nog kluizen staan die je kan kraken door de WiiMote te roteren, nadat je een klik hebt gehoord.

Het eindoordeel van Sander Mebus

Red Steel 2 is een dolle achtbaanrit geworden waarbij je zweet, je hart tekeer gaat en je een droge keel van krijgt. Zo heftig, maar fantastisch om te ervaren. Ik heb mij enorm vermaakt en kan dan ook iedereen deze game iedereen aanraden, mits je natuurlijk 16 jaar of ouder bent. De gameplay, de grafische stijl en natuurlijk de spanning zie je niet in iedere game terugkomen. Bij deze vergeven we Ubisoft dan ook om het eerste deel en hebben zij het nu ruimschoots goed gemaakt met Red Steel 2. Stuur dan ook maar het hele ontwikkelteam met een welverdiende vakantie en als ze terugkomen mogen ze van mij weer zo'n soort game gaan maken. Hulde, hulde, hulde!

  • Pluspunten
  • Besturing werkt enorm goed
  • Grafische stijl
  • Sfeer
  • Minpunten
  • Vermoeiend om lang door te spelen
Gameliner Score
Goed

Community

Score
Log in om jouw beoordeling te kunnen geven.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?