Alles wat je moet weten over: Final Fantasy VII Rebirth

Geplaatst:
Aangepast: 13 februari 2024 15:11

Final Fantasy VII Rebirth is het langverwachte vervolg op Final Fantasy VII Remake en is over twee weken verkrijgbaar. Om ervoor te zorgen dat jij klaar bent voor het vervolg op het epische avontuur, hebben we de belangrijke informatie op een rijtje gezet. Dus als je niet weet welke editie je moet halen, niet weet of het een vervolg is en je afvraagt wanneer de game uitkomt dan kun je dit en meer terugvinden in deze Alles wat je moet weten over Final Fantasy VII Rebirth.

Final Fantasy VII Rebirth2

Wat is Final Fantasy VII Rebirth?

Final Fantasy 7 Rebirth is een JRPG waar je de avonturen van Cloud en zijn vrienden vervolgt na hun ontsnapping uit Midgar. Ze proberen de planeet te redden van de Shinra Corporation die de energie van de planeet (Mako) voor hun eigen doeleindes gebruikt. Daarnaast volgen ze het spoor van Sephiroth, de doorgedraaide superheld, die de bevolking van Nibelheim heeft uitgemoord en de planeet probeert te vernietigen.

Is Final Fantasy VII Rebirth een sequel?

Ja, Final Fantasy VII Rebirth is het vervolg op Final Fantasy VII Remake (2020) en het tweede deel van de Final Fantasy VII remake trilogie.

Wanneer komt Final Fantasy VII Rebirth uit?

Tijdens de State of Play van september vorig jaar werd de releasedatum van Final Fantasy VII Rebirth aangekondigd. De game wordt op 29 februari 2024 uitgebracht voor de PlayStation 5.

Final Fantasy VII Rebirth3

Is er een demo uit voor Final Fantasy VII Rebirth?

Ja, sinds 7 februari kun je met de eerste demo van Rebirth aan de slag. Je neemt de behaalde progressie niet mee naar de volledige game, maar je kunt het beklimmen van Mt. Nibel dan wel overslaan. Mijn bevinden met de game kun je in de preview van Final Fantasy VII Rebirth teruglezen. Op 21 februari wordt de tweede demo uitgebracht waar je Junon en omstreken kunt verkennen. Hierdoor krijg je een impressie van de open wereld en daar ben ik heel nieuwsgierig naar, want dat game de game maken of breken.

Wat is de gameplay van Final Fantasy VII Rebirth?

De gameplay in Final Fantasy VII Rebirth is vergelijkbaar met die uit Final Fantasy VII Remake. Zo wordt onder andere het verhaal ook weer in hoofdstukken verteld (maar niet zo statisch als in het origineel) en biedt het verhaal meer diepgang. Je kunt tijdens de gevechten weer kiezen tussen de Active en Classic battle modi waar je gebruik kunt maken van shortcuts of van menu’s. Naast de bekende opties zoals Attack, Magic, Item, Summon en Limit Break heb je in Rebirth ook toegang tot de Synergy Actions. Dit zijn combo’s van twee personages die voor buffs kunnen zorgen, veel schade aanrichten en er goed uitzien. Het grootste verschil met Final Fantasy VII Remake is dat je niet gebonden bent aan Midgar, maar eindelijk de kans krijgt om de wereld te verkennen. Je kunt dit te voet, met een Chocobo of Buggy doen. Zo kun je andere steden bezoeken en weer uren verliezen aan alle mini-games in de Golden Saucer. Of het open wereld gedeelte de moeite waard is, kun je zelf ervaren in de tweede demo.

Welke personages zitten in Final Fantasy VII Rebirth?

Natuurlijk speel je verder met de personages waar je in Final Fantasy VII Remake een band mee hebt opgebouwd. Het zal dus geen verrassing zijn dat Cloud, Barret, Tifa, Red XIII en Aerith weer van de partij zijn. Yuffie is al geïntroduceerd in Final Fantasy VII Intergrade en zal in dit deel bij het team aansluiten. Daarnaast maakt de mascotte van de Golden Saucer, Cait Sith, zijn opwachting. Vincent Valentine en Cid Highwind kom je ook tegen in dit deel, maar het zijn nog geen speelbare personages.

Final Fantasy VII Rebirth4

Hoeveel kost Final Fantasy VII Rebirth en welke edities zijn er?

Er zijn verschillende edities van Final Fantasy VII Rebirth beschikbaar. Zo kun je zelf bepalen welke versie jou of je portemonnee het meest aanspreekt. De Final Fantasy VII Rebirth Standard Edition (Є 69.99) wordt uitgebracht in een fysieke en digitale vorm. Deze versie bevat alleen de game, tenzij je de game vooruit hebt besteld. Dan krijg je bij de fysieke versie een Midgar Bangle MK. II en bij de digitale versie de Moogle Trio summoning materia. Als je voor de FFVII Rebirth Digital Deluxe Edition (Є 99.99) gaat, ontvang je naast de game ook een Digital artbook, Digital mini soundtrack, Magic Pot summoning materia, Orchid Bracelet armor en Reclaimant Choker accessory.

De FFVII Remake en Rebirth Digital Twin Pack (Є 69.99) is alleen verkrijgbaar in de PlayStation Store. Voor dezelfde prijs als de standaard versie ontvang je naast FFVII Rebirth ook FFVII Remake Intergrade. Daarnaast heb je ook de Digital Deluxe Twin Pack (Є 99.99) die beide games bevat en de items uit de Digital Deluxe Edition. De FFVII Rebirth Physical Deluxe Edition (Є 99.99) bevat een Exclusive Steelbook, Hardback Artbook en Mini Soundtrack CD. En tot slot is er de FFVII Rebirth Collector’s Edition (Є 349.99). Deze versie is alleen verkrijgbaar in de Square Enix store en bevat alle extra’s van de fysieke en digitale edities. Daarnaast ontvang je een Sephiroth Static Arts figure van 19-inch.

Krijgt Final Fantasy VII Rebirth post-launch content?

Op het moment zijn er geen concrete plannen voor post-launch content, maar dat was voor Final Fantasy XVI ook het geval. Toch heeft Square Enix afgelopen december twee DLC's voor Final Fantasy XVI aangekondigd (Echoes of the Fallen en The Rising Tide). Final Fantasy VII INTERmission werd ook plotseling aangekondigd voor Final Fantasy VII Remake dus het zou heel goed kunnen dat Final Fantasy VII Rebirth een vergelijkbaar scenario volgt. Zo ver ik weet, is Vincent Valentine geen speelbaar personage in Rebirth dus een DLC met hem in de hoofdrol zou wel een idee zijn.

Final Fantasy VII Rebirth5

Op welke platformen komt Final Fantasy VII Rebirth uit?

Voorlopig komt Final Fantasy VII Rebirth alleen naar de PlayStation 5 in tegenstelling tot het eerste deel dat ook gewoon op de PlayStation 4 is uitgekomen.

Komt Final Fantasy VII Rebirth uit op de pc?

Square Enix heeft aangekondigd dat Final Fantasy VII Rebirth een PlayStation Exclusive is. Alleen duurt die exclusiviteit maar drie maanden en zou er na die periode een pc-versie uitgebracht kunnen worden. Of een pc-versie zo snel na de release zal uitkomen is niet heel waarschijnlijk, maar de mogelijkheid is zeker daar. Omdat Final Fantasy VII Intergrade ook een pc-versie heeft gekregen, is het aannemelijk dat ze Rebirth uiteindelijk ook voor de pc zullen uitbrengen.

Komt Final Fantasy VII Rebirth naar de Xbox/Xbox Game Pass?

Ook dit blijft speculeren, want er zijn geen berichten die het bevestigen. Er zijn eerder aanwijzingen dat het niet op het menu staat en er ook niet op komt te staan. Final Fantasy VII Remake is ook nog nooit op de Xbox consoles verschenen en daar zijn volgens Square Enix ook geen plannen voor.

Final Fantasy VII Rebirth6

Heeft Final Fantasy VII Rebirth multiplayer/co-op?

Nee, Final Fantasy VII is een singleplayer JRPG uit 1997 en in die tijd stond multiplayer en co-op nog in zijn kinderschoenen. In Final Fantasy VII Rebirth is dit dus ook niet aanwezig.

Zitten er toegankelijkheidsopties in Final Fantasy VII Rebirth?

Ja, Square Enix wil natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen de game kunnen spelen. Dus je kunt moeilijkheidsgraad aanpassen en onder andere ondertiteling aanzetten, de tekstgrootte aanpassen en de controller remappen. Zo kun je de game aanpassen naar je eigen voorkeuren.

Kun je je ervaringen uit Final Fantasy VII Remake meenemen naar Final Fantasy VII Rebirth?

Helaas is het niet mogelijk om de behaalde progressie zoals materia, gil, levels, items en vaardigheden uit Final Fantasy VII Remake mee te nemen naar het tweede deel. Misschien is dit maar goed ook, want hierdoor is elk deel een op zichzelf staand deel. Er is wel een speciale bonus beschikbaar voor diegenen die FF VII Remake hebben gespeeld.

Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1Final Fantasy VII Rebirth1 1

Nu ben je volledig op de hoogte en kun je beter inschatten of Final Fantasy VII Rebirth een geschikte game voor jou is. Mocht je nog meer vragen hebben, laat het dan weten in de comments. Nu wordt het alleen nog even geduld hebben, voordat we eindelijk met de volledige game aan de slag kunnen.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot FINAL FANTASY VII REBIRTH

Series

Final Fantasy

Uitgever

Square Enix

Reviewscore

Platforms

PlayStation 5

Releasewindow

29 februari 2024

Ontwikkelaar

Square Enix

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord