Horizon Forbidden West

  • Ontwikkelaar Guerrilla Games
  • Eerste releasedatum 18 februari 2022
  • Platformen PlayStation 4 , PlayStation 5
  • Genre Actie , Avonturen , Open-World
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Horizon Forbidden West

Guerrilla Games timmert al jaren aan de weg en is verantwoordelijk voor een aantal games. Ze staan het meest bekend om hun grote hit: Horizon Zero Dawn. Deze game werd door de recensenten en gamers alom omarmd. De vraag naar een vervolg werd dan ook steeds groter en tijdens het PlayStation 5 onthullingsevenement in 2020 werd Horizon Forbidden West aangekondigd. Sindsdien is er veel informatie over Aloy’s nieuwe avontuur uitgebracht en voordat je hier deze maand zelf mee aan de slag kunt, hebben we alles nog even op een rijtje gezet wat je moet weten over Horizon Forbidden West.

onbekend

Het verhaal is nog niet klaar

Er is nog niet heel veel bekend over het verhaal van Horizon Forbidden West en daarom is er een story trailer uitgebracht. In Horizon Forbidden West heeft Aloy weer de hoofdrol en ondanks haar pogingen is het nog niet gelukt om Hades te vernietigen. De wereld is langzaam aan het vergaan door een soort interne rot. Het land is steeds slechter te bewerken en mensen komen om van de honger. Ook worden ze nog steeds aangevallen door machines die bedoeld waren om hen te helpen. Aloy trekt naar het verboden westen om HADES uiteindelijk te vernietigen en om een oplossing te vinden voor het uitsterven van de aarde. Natuurlijk komt ze in het westen nieuwe volkeren tegen met hun eigen gebruiken, tradities en ideeën waarom de wereld is zoals hij is. Ook kom je de naam Regalla tegen die een rebellenleger leidt tegen de huidige leider van de Tenakth. Haar troepen kunnen de machines berijden en dit zorgt voor veel vragen. Ook word je in de trailer gewaarschuwd voor derden die hetzelfde als Aloy zoeken. Wie zijn dat en wat zijn hun motivaties? En laten we Sylens niet vergeten. Wat is zijn rol in het geheel? Wat wilde hij van HADES weten en wat is zijn uiteindelijke doel? Genoeg vragen, maar we moeten nog even geduld hebben. Gelukkig werden we nog verrast met een paar gameplaybeelden van Horizon Forbidden West ter viering van het behalen van de gold-status.

onbekend

De stammen van Horizon Forbidden West

Het verboden westen is nog onbekend terrein voor Aloy, maar de nieuwe wereld is niet onbewoond. Er leven verschillende stammen in Horizon Forbidden West. In het oosten wonen de Oseram en als je verder naar het westen gaat kom je de Carja, Utaru en Tenakth tegen. Deze stammen hebben allemaal hun eigen manier van leven. Ze hebben allemaal hun eigen tradities, rituelen en eigen belangen die hopelijk zorgen voor een interessante achtergrond tijdens het verkennen van de nieuwe wereld. Hoe de stammen zich onderling verhouden gaat hopelijk ook zorgen voor mooie verhalen over de stammen die voorbij hun eigen groep kunnen kijken. Natuurlijk hoop ik ook op interessante intriges en samenzweringen waardoor de wereld realistisch overkomt. Gelukkig staat Alloy er niet alleen voor en krijgt ze hulp van oude vrienden en hopelijk vindt ze ook een aantal nieuwe vrienden in de nieuwe wereld.

onbekend

Aloy krijgt frisse moves

Ook krijgt Aloy beschikking tot nieuwe moves en voorwerpen die haar kunnen helpen tijdens haar zoektocht. Zo kan Aloy met de Pullcaster zich vastgrijpen aan voorwerpen om snel weg te komen tijdens een gevecht. Ook kun je het gebruiken om de wereld te verkennen en voorwerpen naar je toe te trekken. Of je ook de vijanden kunt vastgrijpen, is nog niet bekend, maar zou een interessante toevoeging kunnen zijn. Het verkennen van de wereld gaat ook makkelijker nu Aloy in en onder het water kan komen. Tevens kan ze bijna alle rotsen, bergen en gesteente beklimmen. Ook heeft Aloy een glider tot haar beschikking dus als je erg hoog bent geklommen, hoef je niet naar beneden te klauteren, maar kun je naar beneden gliden. Zo wordt het makkelijker om de wereld te verkennen, maar kun je het ook tactisch inzetten om te ontsnappen aan verschillende vijanden. Aloy heeft ook beschikking tot een special move die enorme schade lijkt te veroorzaken. Deze moves lijken goed van pas te komen in de grote, prachtige nieuwe wereld.

onbekend

Wereld vol met machines

Aloy heeft nieuwe moves tot haar beschikking en die zal ze nodig hebben, want er zijn genoeg nieuwe mecha’s en nieuwe gevaren te ontdekken in Horizon Forbidden West. Het verboden westen heeft niet alleen menselijke bewoners verdeeld over de verschillende stammen, maar de wereld is ook gevuld met machines die op verschillende dieren lijken. Ze waren ooit bedoeld om de mensheid te helpen, maar ergens is iets fout gegaan en dit heeft grote invloed op hoe de huidige wereld. Ze zijn bepalend voor de levensstijl van de mensen en zijn dus iets om rekening mee te houden. Het is altijd weer schrikken als je tegenover een mechanisch monster staat en probeert te overleven. Zo probeer je erachter te komen hoe je het wezen moet verslaan en probeer je zoveel mogelijk onderdelen te oogsten. We zijn natuurlijk niet geheel onbekend met de wezens door onze ervaring met Horizon Zero Dawn en zijn ook een aantal oude bekenden tegengekomen zoals de Tallnecks, Watchers en Grazers en die zullen weinig problemen opleveren. Als we de trailers bekijken zien we een hoop nieuwe machines in Horizon Forbbiden West waaronder olifanten, apen en slangen. Al deze machines zien er gevaarlijk uit met verschillende aanvallen en gaan hopelijk voor uitdagende momenten zorgen.

onbekend

Deze maand komt de game naar de PlayStation 4 en PlayStation 5. Er was nog even een aankondiging van Sony dat de PlayStation 5-versie van Horizon Forbidden West geen gratis upgrade zou krijgen. Sony wilde daar een klein bedrag voor vragen, maar de fans reageerden massaal en ze waren niet gecharmeerd van dit nieuwe feit. Of het door de ophef is gekomen is niet bekend, maar een korte tijd later kwam Sony met een nieuwe aankondiging waarin wordt gesteld dat de PlayStation 5-versie van Horizon Forbidden West toch gratis up te graden was. Nu is het alleen nog wachten, maar gelukkig is de releasedatum van Horizon Forbidden West al een tijd geleden bekendgemaakt. Horizon Forbidden West komt op 18 februari uit op de PlayStation 4 en PlayStation 5. In mijn preview van Horizon Forbidden West lees je over mijn hoge verwachtingen van de game en op 17 februari kun je mijn bevindingen met Aloy's nieuwe avontuur lezen in de review.

Over auteur Philip Zeldenthuis

Philip Zeldenthuis Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?