Casio introduceert de futuristische G-SHOCK Skeleton-serie

De G-SHOCK horloges van Casio zijn legendarisch om hun vormgeving en onverwoestbare karakter. Het is geen wonder dat ze vaak opduiken in actiefilms, waarin het er niet zachtzinnig aan toe gaat. Het horloge staat gewoon goed om gespierde polsen van actiehelden die ermee duiken, springen, vallen en vechten. En nu is er een nieuwe episode aangebroken met de introductie van de G-SHOCK Black & White Skeleton-serie. In totaal bestaat de serie uit zes modellen, drie Black Skeletons en drie White Skeletons.

In het ontwerp vinden we de iconische elementen terug die zo kenmerkend zijn voor de G-SHOCK. Alleen is het principe van de ‘holle’ kast van schokabsorberend materiaal naar een heel nieuwe dimensie gebracht. De horloges hebben de modelnamen GA-900SKE, GA-110SKE, GA-2000SKE, DW-5600SKE, GA-700SKE en GA-2100SKE meegekregen. De ontwerpers van de G-SHOCK Skeleton hebben zich laten inspireren door science fiction en minimalisme. Beide invloeden komen terug in de nieuwe Black & White Skeleton-serie die wederom een nieuwe stap is in de onverwoestbare reputatie van G-SHOCK.

onbekend

De geboorte van de G-SHOCK

In de jaren tachtig was Casio op zoek naar een nieuw paradepaardje. Ze wilden iets ontwerpen dat nog niet op de markt was. Deze ambitie werd neergelegd bij designer Kikuo Ibe die met een team van slechts drie collega’s aan de slag ging. Ze waren er bij Casio al snel uit dat ze wilden gaan voor het eerste echte onverwoestbaar horloge ter wereld. Er volgden jaren van ontwerpen, testen en opnieuw ontwerpen. De prototypes werden aan brute omstandigheden onderworpen en de meeste prototypes overleefden het niet.
De doorbraak kwam toen Ibe kinderen met een bal zag spelen en zich realiseerde dat de veerkracht van de buitenkant, de binnenkant van de bal beschermde. Dit principe werd toegepast bij de eerste G-SHOCKs; een horloge dat wordt beschermd door een holle, flexibele en stootvaste kast. Het daadwerkelijke uurwerk zweeft als het ware in de kast en raakt niet beschadigd als er extreem ruw mee om wordt gegaan.

Nextgen G-SHOCK

De hele Skeleton-serie is gemaakt voor de eeuwigheid. Tijdloze klassiekers die over 30 jaar ware collectors items zijn. Net als dat de allereerste G-SHOCK-modellen dat nu zijn. De twee paradepaardjes: de GA-900SKE en GA-2100SKE springen eruit. Niet alleen door de iconische vormen in trendy zwart en wit en doorzichtige horlogeband en kast. Ook de uitgebreide functionaliteiten zijn weer van topklasse. Denk aan de illuminator display, stopwatch, timer, vijf alarmen, het krasbestendige mineraalglas en alle modellen zijn tot 20 bar waterbestendig.

Deze functionaliteiten van topklasse zorgen er bijvoorbeeld voor dat je zorgeloos kunt skaten, kiten of mountainbiken, zonder dat het jouw G-SHOCK stuk gaat. Ook het kijken van je nieuwe, favoriete Marvel film kan zonder dat je de gamesessie met je vrienden mist na het avondeten. Zet gewoon een timer of alarm via je G-SHOCK en mis geen enkel moment.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?