Check hier alle The Triple-i Initiative content

De Rondvraag: Wat is jouw favoriete PlayStation 4-game?

Geplaatst: 18 november 2020 17:00

In sommige delen van de wereld kunnen ze al genieten van hun nieuwe PlayStation 5. Wij moeten officieel nog een dag wachten en dan is de PlayStation 5 ook voor ons verkrijgbaar. Laten we hopen dat de games voor de PS5 net zo goed zijn als de verwachtingen hoog zijn. Gelukkig hebben ze al jaren ervaring en zijn er voor de PS4 genoeg bijzondere en exclusieve games uitgekomen. Denk aan: The Last of Us Part II, God of War, Marvel’s Spider-Man, Ghost of Tsushima, Uncharted 4, Red Dead Redemption II, Horizon Zero Dawn, Final Fantasy XV/VII Remake, Persona 5 (Royal) en ik moet stoppen, want de opsomming is eigenlijk al te lang. In principe had ik nog wel even door kunnen gaan, want de PlayStation heeft genoeg geweldige titels in tegenstelling tot sommige concurrenten. Laten we hopen dat ze deze geweldige line-up blijven vergroten met toptitels op hun nieuwe console. Om het PlayStation 4-tijdperk af te sluiten, vragen we aan de redactieleden wat hun favoriete PlayStation 4-game is.

Eilish gaat voor de interactieve horrorfilm Until Dawn

Mijn favoriete PlayStation 4 game is toch wel Until Dawn. De game druipt van de horrorclichés, maar dat maakt hem nou juist zo geweldig. Het was ook wat Supermassive Games voor ogen had. Ze wilden een interactieve horrorfilm maken. Nou, dat is zeker gelukt. Het grootste deel van de personages is niet uit te staan en gewoon erg onnozel. En degenen die ik wel aardig vond, liet ik op een miraculeuze wijze toch dood gaan. Wat zal ik zeggen? Het is een kunst. Until Dawn is een game die ik al een aantal keer heb uitgespeeld en me toch nog niet gaat vervelen. Hopelijk gaat er een deel van The Dark Pictures Anthology komen dat net zo goed is als Until Dawn, want dat valt tot nu toe helaas nog een beetje tegen. Persoonlijk vind ik de games vooral minder goed, omdat ze minder spanning en sfeer hebben plus teveel voorspelbare jumpscares. Until Dawn had ook jumpscares, maar die waren een stuk beter. Niet zo voorspelbaar. Een tweede game zoals deze zou ik zeker niet overslaan.

onbekend

Celine is verzot op Persona 5

Er zijn heel veel PlayStation 4-games die ik goed vind en waar ik met plezier van heb genoten. Ik kan zo enorm genieten van mooie graphics en dan denk ik meteen aan Ghost of Tsushima en Horizon Zero Dawn. En dan heb je NieR: Automata met één van de best gecomponeerde soundtracks en een sterk verhaallijn. Pff.. zoveel keuzes, maar dan ga ik toch maar voor Persona 5, want voor mij heeft deze game het volledige plaatje. De anime-achtige stijl in combinatie met artwork uit stripverhalen is heel vet gedaan als je hiervan houdt. De game speelt zich voor een deel af in Japan waar je het leven volgt van Joker en je de vrijheid krijgt om je dag zo efficiënt mogelijk in te delen. Door het voltooien van bepaalde activiteiten op specifieke momenten krijg je boosts in het andere deel van de game, namelijk in het onderbewustzijn waar de Persona’s van Joker en zijn vrienden ontwaken. In dit wereldje tref je vervormde locaties aan uit de bewuste wereld en zijn monsters de manifestaties van slechteriken uit de realiteit. Joker en zijn vrienden redden Japan van corrupte politici tot aan hackers. Kom je weer terug in de realiteit, dan zie je ook direct gevolgen van jouw acties waarop je weer kunt inspelen. De balans tussen beide werelden is goed uitgewerkt en de grote invloed van jouw keuzes leiden ertoe dat je helemaal in de game wordt gezogen. De psychologische ondertoon vanuit de theorie van Karl Jung over het onderbewuste zorgt voor absurde beelden en gameplay, maar is tegelijkertijd zeer realistisch. Een goede game in alle opzichten dus en daarbij mijn favoriete PlayStation 4-game!

onbekend

Rudy maakt een moeilijke keuze

Pfff, wat is dit nou weer vraag? Het is haast een soort Sophie’s Choice. Er zijn zoveel goede games om uit te kiezen! Zelfs als ik het lijstje beperk tot enkel PlayStation-exclusives is de keuze vrijwel onmogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van games zoals Marvel’s Spider-Man, Horizon Zero Dawn, Bloodborne, Uncharted 4: A Thief’s End, The Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima en Final Fantasy VII Remake (Ja, deze is technisch gezien nog steeds exclusief)? Stuk voor stuk games die eigenlijk thuishoren in deze rondvraag. Er kan er echter één met de winst vandoor gaan en dat is natuurlijk God of War. De serie was wel aan wat vernieuwing toe en godzijdank heeft God of War (2018) die vernieuwing gekregen. Het verhaal is episch, de combat legendarisch en dan heb je nog die fantastische wereld. Als er één game is die een fantastische generatie definieert, dan is dat God of War! Hoe mooi is het dan ook dat God of War: Ragnarok in de maak is? Ik kan niet wachten op die game en ik kan je ook vrijwel verzeker dat ik voor die tijd nog even God of War (2018) nog even aanslinger.

onbekend

Claudia kiest verrassend genoeg voor Bloodborne

Je zult vast wel denken, oh Cloud is zo’n weeb die alleen maar JRPG’s speelt, die kiest vast voor Final Fantasy XV. Nou nee, ik vind die game dus echt compleet ruk. Maar goed, dat is niet waar deze Rondvraag over gaat. De PlayStation 4-game die mij het meest aan het hart gaat, is eigenlijk Bloodborne. Kijk, ik heb een enorme haat-liefde relatie met de Soulsborne-games. Enerzijds vind ik ze hartstikke tof vanwege de setting, de vijanden en de beruchte gameplay die zeker niet voor de noobs onder ons is. Anderzijds raak ik ook altijd gefrustreerd als ik deze games speel, juist omdat ze zo moeilijk zijn en ik veel vaker dood ben gegaan dan mij lief is. Toch is Bloodborne mijn favoriete game, als het op PlayStation (timed) exclusives aankomt. De op Lovecraft geïnspireerde setting van de game is gewoon ontzettend gaaf en de verschillende afgrijselijke wezens die je er tegenkomt, zijn echt tof uitgewerkt. Paar dit met de uitdagende gameplay en je hebt uren vermaak.

onbekend

Is er nog een PlayStation 4-game die we gemist hebben en zeker genoemd moet worden? Laat het ons weten en deel het in de comments.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord