Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Drie van die: Redenen om JWE2: Dominion Biosyn Expansion te spelen

Geplaatst: 19 juni 2022 10:00
Aangepast: 20 juni 2022 10:30

Er zijn weinig franchises, waarbij ik me zo nostalgisch voel als Jurassic Park. Tegenwoordig is Jurassic World een correctere term, maar mijn avontuur begon bij de klassieker van Steven Spielberg uit 1993. In juni 2022 werd Jurassic World Dominion in de bioscopen uitgebracht, waarbij ik toch wel weer als klein kind in de bioscoop zat vanaf moment één. Ik kan niet zeggen dat de kwaliteit van het origineel wordt geëvenaard, maar vermakelijk was het laatste deel in de Jurassic World-trilogie zeker. Frontier Developments zag deze kans natuurlijk om nieuw leven te blazen in hun simulatiegame Jurassic World Evolution 2. Vandaag vertel ik je wat je kunt verwachten in Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion.

Beste designs sinds Jurassic Park 3

Als ik deze doelgroep een beetje ken, dan zijn de meeste ironisch genoeg niet eens geïnteresseerd in gameplay. Nee, het gaat om de nieuwe soorten prehistorische beesten, of niet? Gelukkig heeft Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion die voldoende. Vier nieuwe dieren staan klaar om je park te verrijken. De Therizinosaurus is een agressieve herbivoor met enorme klauwen om zichzelf te verdedigen. De Dimetrodon is technisch gezien geen dinosaurus, maar eerder verwant met moderne zoogdieren. De Quetzalcoatlus is het grootste vliegende wezen dat de wereld gekend heeft en heeft ook de omvang van een vliegtuig. Tot slot heb je Pyroraptor, een accurate afgebeelde raptor met een prachtige verenvacht. Al bestaande dinosaurussen ontvangen ook wat liefde. Zo zijn er nieuwe skins voor de T.rex, Parasaurolophus en Dilophosaurus, gebaseerd op hun Jurassic World Dominion rollen. De Giganotosaurus en Dreadnoughtus hebben zelfs compleet nieuwe modellen, ook gebaseerd op hun rollen in de film. Je mag vinden van Jurassic World Dominion wat je wilt, maar het design van de prehistorische wezens? Dat is van hoge klasse en veel van de designs behoren tot mijn favorieten in de franchise. Er is echter wel een kanttekening. Veel soorten en/of skins uit de film zitten niet in deze uitbreiding. Komt er een tweede DLC met de rest van de content? Van een kale kip kan je niet plukken, Frontier!

Jurassic World Evolution 2 Dominion Biosyn Expansion Drie van die1

Dodgeson, we've got Dodgeson here!

Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion brengt een nieuwe campaign met zich mee, waarbij je de start van Biosyn meemaakt. Samen met Ramsey en Dodgeson (Campbell Scott) ga je aan de slag met alle nieuwe mechanics die de map met zich meebrengt. Van ondergronds bouwen tot het managen van nieuwe attracties, er is genoeg om jezelf mee bezig te houden om zo Biosyn naar de top van de voedselketen te loodsen. De map is trouwens gigantisch groot en uitstekend om wat sandbox parken te bouwen. De grind is weer aanwezig en de eerste fase van deze campaign blijft ook net wat te lang hangen. De tweede helft, jawel er is een tweede helft, die vond ik erg vermakelijk. Niet alleen komen de legendes Dr. Alan Grant (Sam Neill) en Dr. Ellie Satler (Laura Dern) langs, maar qua gameplay krijg je een heel uniek scenario voorgeschoteld. Wat dat precies is? Laten we wat geheimen bewaren, zodat je zelf ook nog wat te ontdekken heb. De moeite is het wel waard.

Jurassic World Evolution 2 Dominion Biosyn Expansion Drie van die2

We zijn een farming simulatie nu?

Een nieuw chaos theory level kon ook niet ontbreken natuurlijk en ditmaal weet het een uniek scenario voor te schotelen. Owen is tegenwoordig cowboy en hij drijft geen vee, maar dinosaurussen. Met de nieuwe gameplay mechanic kun jij je kuddes aan dieren richting geven. Terwijl jij in je jeep ze bij elkaar houdt en naar nieuwe locaties drijft, rennen de groepen aan dino's met elkaar. Het is een mooi gezicht. Wat een beetje jammer is in dit level, is dat bepaalde stropers je dino's proberen te jatten. JWE2 verandert voor een moment in een real-time strategiegame. Bereid je voor op de aanval met nieuwe verdedigingsmiddelen en spring in je jeep om ze overhoop te rijden. Ja, een interessante wending en een welkome aanvulling in de simulatiegame.

Jurassic World Evolution 2 Dominion Biosyn Expansion Drie van die3

Nu weet je wat je kan verwachten van Jurassic World Evolution 2: Dominion Biosyn Expansion. Er zit een aardig prijskaartje aan, maar mocht je echt genieten van deze simulatiegame of al erg vroeg nostalgiegevoelens opgebouwd hebben voor Jurassic World Dominion, dan past deze uitbreiding wellicht in jouw straatje. Frontier ging voor groot met deze uitbreiding en dat hebben ze in ieder geval bereikt. Nu maar hopen dat dit groots niet ontsnapt en brunch maakt van een aantal gasten. Anders heb je straks Jeff Goldblum die je van sarcastisch commentaar voorziet.

Jurassic World Evolution 2 is nu beschikbaar voor de pc, Xbox-consoles en PlayStation-consoles. Bekijk hier onze review van Jurassic World Evolution 2. De JWE2: Dominion Biosyn Expansion DLC is ook nu beschikbaar. Zin om de simulatiegame uit te proberen? Jurassic World Evolution 2 staat op Game Pass.

Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Jurassic World Evolution 2

Series

-

Uitgever

Frontier

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

9 november 2021

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord