Minecraft

  • Ontwikkelaar Mojang AB
  • Eerste releasedatum 9 mei 2012
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Open-World , Survival
  • Gameliner score

Een paar leuke ideeën voor een Sinterklaas gamesurprise

Sinterklaas en zijn hulppieten zijn weer in het land en dat betekent dat het tijd is om lootjes te trekken en een surprise te maken voor iemand. Alleen wat als degene die je hebt getrokken een gamer is? Hier zijn een paar ideeën voor Sinterklaas surprises met een gamethema.

Een paar leuke ideen voor een gamesurprise

De Sims: Plumbob

De Sims is één van de bestverkopende gamefranchises aller tijden en er bestaat een kans dat degene op jouw lootje een simmer is. Een leuk idee daarvoor is om een plumbob te maken, het icoontje dat altijd boven een sim hangt om diens gemoedstoestand te weergeven. Dit kan je doen met stevig papier of karton als je echt zeker wilt zijn dat die je cadeaus binnen houdt. Print een sjabloon van een plumbob uit, er zijn verschillende te vinden op het internet. Teken het sjabloon na op je karton of papier en knip het uit. Vouw het dan en plak de verschillende onderdelen af. Vergeet niet een opening te houden om je cadeaus in te kunnen stoppen en die dicht te vouwen, nadat ze erin zitten. Dan is het tijd om de kleur te kiezen van de plumbob: groen, oranje of rood. Na je keuze te hebben gemaakt bekleed je de plumbob met het kleurpapier naar keuze en voilà een De Sims Sinterklaas-surprise voor de simmer!

EEen paar leuke ideen voor een gamesurprise plumbob

Mario: Question block en pow block

Dit is een surprise voor de mensen die twee linker knutselhanden hebben zoals ik, maar toch iets leuk willen doen om de surprise een gametintje te geven voor Sinterklaas. Kijk dan niet verder dan de iconische question block uit de Super Mario-franchise. Benodigdheden? Een kartonnen doos, geel papier, wit papier, een afbeelding van de questionblock, lijm en een potlood. Stop de cadeaus in de doos (met bescherming als die breekbaar zijn). Beplak de doos met het gele kleurpapier en plak de openingskant met plakband dicht, zodat degene die de gamesurprise krijgt hem makkelijk open kan maken. Teken de vraagtekens op de questionblock na, knip ze uit en plak ze op alle zijdes van de doos, behalve de opening en de onderkant. Voor de laatste details teken je met een potlood de rondjes aan de uiteindes van de hoeken en je bent klaar!

Mocht je jezelf iets meer willen uitdagen voor je Sinterklaas surprise, dan kun je ook de pow block uit de Mario-games maken. Je hebt daar wel meer materialen voor nodig, maar als het lukt ziet het er echt gaaf uit. Naast de doos en wit papier heb je nu ook zwart papier, donkerblauw papier, lichtblauw papier, een afbeelding van de powblock en een potlood nodig om de letters op uit te tekenen. Beplak de openingskant en onderkant met het lichtblauwe papier en maak de donkerblauwe lijnen na op basis van de afbeelding. Bekleed de rest van de doos met het zwarte papier en teken de letters op de powblock na op het witte papier. Knip die uit en plak ze erop en dan is deze gamesurprise compleet voor Sinterklaas.

Een paar leuke ideen voor een gamesurprise Mario

Minecraft: bijna alles

Als je het lootje hebt getrokken van een Minecraft-fan dan kun je echt helemaal losgaan met Sinterklaas. De wereld van de sandboxgame is gevuld met de nodige dieren, monsters en items die allemaal super herkenbaar zijn en ideaal voor surprises. Dit geeft jou de mogelijkheid om zelf de keuze te maken hoe moeilijk je het voor jezelf wilt maken. Maak je het TNT-block of een iconische creeper, zombie of Enderman? Als je echt creatief wilt zijn, kun je proberen de skin van degene die je hebt getrokken na te maken. Pak een afbeelding van je keuze voor de gamesurprise, sla de benodigde kleuren papier en dozen in en ga erop los. Mijn keuze valt al gauw op de bij of axolotl, want die dieren zijn gewoon veel te schattig in Minecraft en daarvan wil ik er graag eentje in echt van hebben. Voor de bij heb je bijvoorbeeld veel geel papier nodig en daarnaast bruin, wit en zwart papier. Bekleed een vierkante doos helemaal met het gele papier, behalve een kant. Dit wordt de kant waar degene die de surprise ontvangt hem makkelijk kan openen. Maak dan de strepen op het lijf met het bruine papier en maak dan de vleugels na met het witte papier. Van het zwarte papier maak je de vierkante ogen en je bent klaar. Het helpt ook dat Minecraft zo populair is dat er genoeg voorbeelden van Minecraft-surprises voor Sinterklaas op het internet te vinden zijn voor voorbeelden en inspiratie, dus dat helpt ook een heleboel!

Een paar leuke ideen voor een gamesurprise Minecraft

Consoles

Als laatste kun je ook proberen de favoriete gameconsole na te maken voor degene op je lootje als een surprise voor Sinterklaas. Maak een Nintendo Switch, Xbox Series X of PlayStation 5. Bij die laatste twee opties moet je misschien even navragen of ze die al hebben, want anders wrijf je misschien zout in de wond en dat wil je natuurlijk ook niet hebben. Mocht je de naam van een retrogamer hebben getrokken, kun je ook bijvoorbeeld een NES, N64, Sega Megadrive of PlayStation maken. Met een doos, papier, lijm en een afbeelding van de console die je wilt namaken, kun je al heel ver komen om een basis te maken voor een console Sinterklaas-surprise, met name met een Series X ben je zo klaar. Groen papier op de bovenkant, uit een stuk zwart papier rondjes knippen en op het groene stuk plakken en de rest van de doos bekleden met zwart papier. Dan knip je een rondje uit een stuk wit papier. Teken het Xbox-logo erop en je bent klaar!

Een paar leuke ideen voor een gamesurprise consoles

Welke gamesurprise ga jij maken voor pakjesavond of hoop jij te krijgen van Sinterklaas? Laat het weten in de reacties!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?