Gamescom: Far Cry 3, Call of Duty: Black Ops 2 en Dishonored

Geplaatst: 13 augustus 2012 12:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:18

Dat de gamescom de grootste gamebeurs is van Europa kunnen we na al die jaren toch wel veilig zeggen. Sterker nog, misschien is het wel de grootste in de wereld. Reden genoeg dus om weer enorm uit te kijken naar deze show en dan in het bijzonder naar de games die de uitgevers er gaan tonen. In deze serie laten we je kennis maken met de toppers van de show, zodat jij precies weet waar je dit jaar naar uit kunt kijken. Vandaag het tweede van drie delen (lees ook deel 1).

Far Cry 3

Na een uitstapje naar een tropisch eiland en de savanne van Afrika, gaan we bij Far Cry 3 wederom naar een paradijselijk eiland. Alles lijkt vredig, totdat daar opeens de psychopaat Vaas (je weet wel, die gast van de "definition of insanity") om de hoek komt kijken. Vanaf dat moment blijkt dat dit eiland toch niet zo'n heel goede vakantiebestemming is. In dit grote avontuur speel jij overigens als Jason Brody, een man die van de ene op de andere dag omslaat van een normale jongen tot een achternagezeten prooi.

Need for Speed: Most Wanted

Ja, je hebt gelijk, we hebben al eens een Need for Speed game met precies dezelfde titel gehad. Heel erg is dat echter niet, want als dit nieuwe deel net zo goed is als de game die eerder deze naam droeg, dan zit het wel goed. Om de 'Most Wanted' te worden zul je harder moeten rijden dan de politie, je vrienden en je rivalen; je zult split second beslissingen moeten maken om je weg naar de top veilig te stellen. Een lastige opgave, maar voor de echte racemonsters onder ons is het natuurlijk alleen maar een enorm leuke uitdaging.

Call of Duty: Black Ops 2

Tja, wederom een nieuwe Call of Duty; wat moeten we er eigenlijk nog over zeggen? Behalve natuurlijk dat de actie alweer vetter is dan in het voorgaande deel, en dat de grafische pracht weer van het scherm zal spatten. Black Ops 2 zal ongetwijfeld weer een onvergetelijke singleplayer-ervaring bieden, maar zal waarschijnlijk nog meer gaan scoren met de vernieuwde multiplayer. Op de gamescom is die laatste speelbaar, dus hopelijk kunnen we daar met volle teugen van gaan genieten.

Dishonored

Dishonored kun je qua look-and-feel waarschijnlijk het beste omschrijven als een soort BioShock. En net als met Need for Speed: Most Wanted geldt: als Dishonored het niveau van BioShock kan evenaren, dan kunnen we een heel toffe game tegemoet zien. Je speelt in Dishonored met een huurmoordenaar met bovennatuurlijke krachten, gedreven door wraak. Wat vooral interessant is aan deze game, is dat je je vijanden op heel veel verschillende - en vooral ook creatieve - manieren het onderspit kunt laten delven. Geen idee is te gek, dus laat je fantasie de vrije loop!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Black Ops 2

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U

Releasedatum

30 november 2012

Ontwikkelaar

Treyarch

Gameliner Awards

-

Lees meer